Журиране на фотоконкурс "Ние, хората"

Здравейте, дами и господа!

 

Дойде времето за журиране на нашия голям фотографски конкурс. Благодарим ви отново, че се съгласихте да поемете тази нелека задача.

 

Ще се опитам да обясня накратко процедурата, а по-надолу можете да видите и няколко картинки за по-лесна ориентация.
 

Журирането ще се проведе в два етапа - online оценяване до 10 ноември и подбор и на място във ФотоСинтезис Арт Център, където ще бъдат определени участващите във финалната изложба фотографии и победителите в отделните категории. Нашата молба е подборът на място да се случи в периода на 11, 12 или 13 ноември (петък, събота, неделя) - моля, потвърдете на gdermendjiev@photosynthesis.bg коя от тези дати е удобна за вас. 
 

При журирането на място ще бъдат разгледани първите 10 фотографии, класирани от всеки от вас в отделните категории чрез online оценяването и от тях ще бъдат определени получателите на следните награди: 


- Категории Street и Ежедневие
Голяма награда: Фотоапарат Olympus PEN-F + обектив 17mm f/1.8
Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.
 

- Категория Портрет
Голяма награда: Фотоапарат Sony Alpha 7 + обектив 28-70mm f/3.5 – 5.6
Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.
 
- Категория Репортаж
Голяма награда: Фотоапарат Nikon D750 + обектив 50mm f/1.4G
Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.
 
По преценка на Журито на конкурса, то може да откаже да определи победител в една или повече от категориите, при липса на достатъчно стойностна фотография.


Online оценяването се извършва на нашата страница photosynthesis.bg. Как практически се случва всичко това: 

1. Пишете на gdermendjiev@photosynthesis.bg с кой e-mail адрес е регистриран профилът ви във photosynthesis.bg, за да задам на този профил необходимия статут и опциите за журиране. Ако нямате профил, е необходимо да създадете такъв и да пишете на посочения e-mail адрес с кой e-mail сте се регистрирали. Посочете с курсора иконката в горния десен ъгъл и изберете бутона Регистрация- Въведете валиден e-mail адрес и парола, която ще използвате за достъп до профила си. На въведения e-mail адрес ще получите съобщение от нас с връзка за активиране на профила (моля, проверете дали съобщението не е попаднало в СПАМ, ако не получавате такова). Последвайте връзката, за да активирате профила си.

За потребителско име автоматично е въведен e-mail адресът от регистрацията. Ако желаете, можете да промените това от Настройки на профила ПРЕДИ да генерирате някакво съдържание на сайта: 
2. След като вече имате активен профил в сайта и аз съм потвърдил статута му на жури (което ще потвърдя в отговор на вашето съобщение), изберете от навигационната лента Конкурс: Това ще ви отведе на страницата на фотографския конкурс "Ние, хората".

3. От страницата на конкурса изберете Гласуване: 4. Ще видите страница със списък снимки и следните бутони: - Бутонът "X" премахва фотографии от списъка - т.е. вие повече няма да виждате тези фотографии, които сте избрали да бъдат премахнати и няма да можете да ги оценявате.
 

- Бутонът "Сърце" ви позволява бързо и удобно да подберете фотографии и така да съставите отделен списък с кадри, които да оценявате.
Бутоните в горната част на страницата ви дават следните възможности: 

- Всички: показва всички снимки, качени за участие в конкурса по реда на тяхното качване (с изключение на тези, които премахнете чрез бутона "X"). 
 

- Подбрани от мен: показва всички снимки, които вие избирате чрез бутона "Сърце" - така можете бързо и лесно да създадете съкратен списък с фотографии за оценяване. 
 

- Гласувани от мен: показва всички снимки, които сте оценили по съответните критерии, подредени по най-високата средна оценка, която сте дали. 
 

- За одобрение: показва всички снимки, които други потребители на сайта са предложили да попаднат във финалната селекция на конкурса. От тук вие можете да одобрите тези предложения, ако считате, че са удачни.

 

- Одобрени от мен: показва всички снимки, които сте одобрили за финалната селекция на конкурса, от която ще бъдат подбрани фотографиите за изложбата и наградите.

 

- Всички категории: това меню ви дава възможност да изберете преглед на фотографии само от определена категория на конкурса.


5. Оценяване - ако изберете конкретна фотография от Гласуване на конкурса, ще имате възможност да я оцените по 4 различни критерия + допълнителен глас "В Избрано": - Отметката "В Избрано" директно вкарва фотографията сред одобрените от вас за финалната селекция снимки. Моля, имайте предвид, че дадена фотография ще се включи сред вашите топ 10 за финалната селекция само, ако сте избрали отметката "В Избрано".


- Бутонът ">" зарежда следваща снимка, без да записва оценка или "В Избрано".
 

- Бутонът "X" премахва снимката от вашия списък с фотографии за оценяване.

Можете да променяте оценката си и избора на отметката "В Избрано" по всяко време до приключване на online оценяването на 10 ноември.

За всякакви въпроси, свързани с журирането на конкурса можете да се свържете с мен: 

Георги Дерменджиев
gdermendjiev@photosynthesis.bg
0887770428

Моля, имайте предвид, че тази страница е предназначена единствено за членовете на журито на конкурса.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии