Неповторимо 4K изживяване с новия Panasonic Lumix DC-GH5S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 10, 2018

Panasonic представят новия цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX GH5S, който се има  разширени възможности за запис на видео и подобрено качество на изображенията при снимане в условията на ниска осветеност. Предназначен за професионалисти, LUMIX GH5S се характеризира с най-високата светлочувствителност и качество на образа в историята на фотоапаратите LUMIX.

Със своя 10.2-мегапикселов Digital Live MOS сензор с технология Dual Native ISO и процесора Venus Engine апаратът предава прецизно дори тъмните части от изображението, като позволява снимане с изключително високата максимална светлочувствителност от ISO 51200. Сензорът борави с различни екранни съотношения и успява да запази един и същи зрителен ъгъл и едно и също фокусно разстояние при запис на снимки с формат 4:3, 17:9, 16:9 и 3:2.
 
Технологията DFD (Depth From Defocus) подпомага за постигането на високоскоростен автофокус за около 0.07 секунди и високоскоростно заснемане на серия с 12 (AFS) / 8 (AFC) кадъра в секунда в 12-bit RAW формат и 11 (AFS) / 7 (AFC) кадъра в секунда в 14-bit RAW формат. Освен използването на общо 225 автофокусни зони, от Panasonic предлагат и режимите Разпознаване на лице, Автофокус със следене, Автофокус в 1 зона и Точков автофокус.

LUMIX GH5S успява да фокусира дори при -5EV осветеност в режима Low Light AF (Автофокус при ниска осветеност), благодарение на по-голямата чувствителност и оптимизираната настройка на сензора. Друга полезна функция е Live View Boost, която позволява проверка на композицията, дори при пълен мрак, чрез повишаване на чувствителността само за преглед преди заснемане. В Нощен режим менютата на екрана се визуализират в червено, което улеснява зрението при снимане на тъмно.

Предното и задното шаси на GH5S са отлети от магнезиева сплав за да се осигури по-голяма устойчивост при снимане при неблагоприятни условия. Фотоапаратът издържа на водни пръски, прах, както и на замръзване до -10 градуса. GH5S има два слота за SD карти памет, отговарящи на стандартите за голям капацитет и висока скорост UHS-II и Video Speed Class 60. Потребителите могат да избират между различни методи на запис – Щафетен запис (Relay Recording), Резервен запис (Backup Recording) и Разпределен запис (Allocation Recording). Апаратът е оборудван и с HDMI конектор от тип A.

Panasonic Lumix GH5S е оборудван с Live View визьор (LVF) с висока степен на увеличение, приблизително 1.52x / 0.76x (приравнено към 35mm фотоапарат) и гладко изобразяване с честота 120 кадъра в секунда. Високоскоростният OLED (Organic Light-Emitting Diode) екран на визьора е с разделителна способност 3680K точки и 100% зрително поле. В допълнение към двата диска за настройки е предвиден и джойстик за по-голяма гъвкавост.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 10, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии