Моменти от Photokina 2016 - Hasselblad

// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 27, 2016
Photokina 2016 продължава за феновете на Photo cafe и PhotoSynthesis. На дневен ред ще е средният формат. Стигнахме и до щанда на Hasselblad. Нареждаме търпеливо на опашката от чакащи да достигнат до същността – зоната за... пробване.
Няма как да си помислим, че около щанда е спокойно и усмихнатият екип само нас чака. Желаещите да опитат са като пред щанда на ”Астън”. 
 
Безспорните хитове са камерафонът и безогледалката (Hasselblad X1D). Към двете камери има голям интерeс, особено към безогледалната система, която я има закачена и на дрон хексакоптер, а дали някой ще го вдигне във въздуха... 
Макар и обявен преди едва няколко месеца, се забелязваше из Photokina как някои фотографи носят Hasselblad X1D ей така полу небрежно... 
 
Сбъдва се и една мечта за собствениците на класически “Хаси” камери - Hasselblad CFV-50c. Това е възможност да възродите своята V система и да я направите цифрова. Ако нямате стара камера, то може да се възползвате и от ново предложение за тяло. Единствен недостатък бе, че в оригиналната касета няма как да се помести батерията и тя стоеше отвън, леко разваляйки линията. Е да, ако разполагате със стар модел на “Хаси” с батери пак то може да запазите дизайна като включите гърба към него, а и е помислено за всякакви вариации в зависимост от модела с който разполагате. 
 
А иначе Hasselblad празнуват своята 75-та годишнина и по този повод пускат специална серия 4116 на безогледалния си модел Hasselblad X1D.

 
 
Останете на линия за още новости от Photokina 2016 Live с PhotoSynthesis и Photo Cafe ►


// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 27, 2016

Фотогалерия: Моменти от Photokina 2016 - Hasselblad

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии