Моменти от Photokina 2016 - Kodak, DXO, Impossible

// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 28, 2016
Photokina 2016 продължава с преглед на няколко интересни фирми. Kodak също имаше щанд, където можеха да се видят различен тип компактни фотокамери, както и актуални в момента екшън камери било то на 360 градуса за виртуална реалност, или стандартни от типа, които да закрепите на шлем или да използвате под вода. Можеше да се види и концепция за дрон, но за съжаление, без никакви подробности, а и с доста... вече ретро дизайн.

DXO camera – една интересна концепция, засега единствено за iPhone (новите версии), е джобен аксесоар, който се прикрепя към лайтнинг порта на телефона, превръщайки го в дисплей за управление на висококачествена камера с едноинчов сензор и фиксиран обектив от около 32 mm (приравнени). Предстои да видим дали този аксесоар ще има развитие подобно на микрофоните Zoom, използващи лайтнинг порта.

Едно прераждане, макар и да не е новина – Impossible - фирмата, която откупи лиценза за оригиналните плаки Polaroid и предлага своя собствена камера за моментални снимки - една мания от 70-80 те години. Щандът се радваше на добър интерес, а за декор можеше да се види частица от историята на Polaroid.

Утре се очаква фронт от светкавици (без гръмотевици), макар да го дават слънчево!


Останете на линия за още новости от Photokina 2016 Live с PhotoSynthesis и Photo Cafe ►
 
// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 28, 2016

Фотогалерия: Моменти от Photokina 2016 - Kodak, DXO, Impossible

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии