Моменти от Photokina 2016 - Fujifilm

// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 23, 2016
Photokina 2016, ние сме тук във въртопа от техника. Пред нас се извисява огромна снимка с размери... много на много. Пред щанда сме на УАУ сензацията. За тези които не са се досетили, вдигаме завесата - това е FujiFilm. От японската фирма хвърлиха ръкавицата, показвайки своя безогледална среден формат фото камера – FujiFilm GFX. Възможностите на камерата са обещаващи – матрица с размери малко под 44 х 33 милиметра и около 51 мегапиксела резолюция.
Макар и здраво заключен в стъклена витрина, то имаме усещането, че размерът на GFX не надвишава този на DSLR фото камера с пълноразмерна матрица. Стартът е обявен за късното начало на 2017 година и ще има стартов набор от 6 обектива.
Признаваме, много е трудно да се разгледа камерата на спокойствие дори и под ключ, но все пак успяхме да окраднем секунда-две за импровизирано видео. 
 

FujiFilm GFX live from Photokina 16 from Photo Cafe on Vimeo.

 
Флагманската флотилия бе подредена в основната част на щанда. Предимство имаше FujiFilm X-T2, но и как да няма, все пак излесе скоро и вече може да се намери по магазините, ако сте големи късметлии. Вярвам, че до месец ще го има в достатъчни количества, след това и за тестване, а докато това се случи ще си останем с впечатлението от Photokina 2016.
 
Дизайнът е почти непроменен сравнено с предишният модел X-T1. В него са наляти последните новости от FujiFilm – по-бърза АФ система дори и от модела X-Pro 2 с повече АФ зони за избор. Удобен батериен пакет и още някои дребни допълнителни екстри. FujiFilm си позволиха да имат два флагмана всеки със своите достойнства и предвидливо ги пусна да плуват в различни океани. 
 
 
Освен гореизброените камери и обективите за тестове, то голямо внимание се обръща и на инстантните снимки има изградени големи кътове където дти правят снимка за спомен демострирайки възможностите на този вид модерна в момента ретро технология. 
 
Да не пропуснем галерията на майстори с FujiFilm камера в ръка. Могат да се видят впечатляващи снимки като моменти и като размери. До галерията се намира семинарната част,  която е и импровизирано фотостудио с почти непрекъснати лекции (за съжаление предимно на немски). 
 
Останете на линия за още новости от Photokina 2016 Live с PhotoSynthesis и Photo Cafe ►


// Актуално / Photokina 2016 Live | PhotoSynthesis | Септември 23, 2016
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии