9 разбридани лекции по история на изкуството – курс с д-р Лиза Боева / май-юни 2016 / СофияГалерия SYNTHESIS започва лекционен курс “Разбридани лекции по история на изкуството” с д-р Лиза Боева. 
Представянето на курса ще бъде на 21 април ( четвъртък) в 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център . Събитието е отворено за всички, интересуващи се от историята на изкуството и от представените в курса теми.
Лекциите са 9 на брой и ще се провеждат всеки четвъртък в залата на галерията на бул.”Васил Левски” 55 от 19.00 до 20.30 часа.

Теми:
 "Мона Лиза", Леонардо да Винчи, 28 април
"Корабът на глупците", Бош, 12 май
"Целувката на Юда", Джото, 19 май
"Погребението на граф Оргас", Ел Греко, 26 май
"Менините", Диего Веласкес, 2 юни
"Черният квадрат",  Малевич, 9 юни
"Герника", Пабло Пикасо, 17 юни
"Тайната вечеря", Салвадор Дали, 23 юни
Хипстъри и хипита. Психаделичните плакати. 30 юни


Лектор:
Лиза Боева е родена през 1978г в София. Завършва Италиански колеж (1997г), магистратура по специалността „История на изкуството“ (2001г, Санкт-Петербургски държавен университет), магистратура по специалността „Филмова и телевизионна режусира“ (2007г, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“). В периода 2007 – 2011 снима предимно документални филми в Европа и Америка. Сценарист и режисьор е на игралните филми „Вера“, „Космос“, „Лятото на „Мона Лиза“, „Аз бях Джек Керуак“. През 2011г получава образователната и научна степен „Доктор“ (дисертация на тема „Битници и хипита. Америка, 1947 - 1972“). От пет години е щатен преподавател в НБУ (департамент „Кино, реклама и шоубизнес“). Към настоящия момент се занимава с постпродукцията на художествено – документалната поредица „Уилям Шекспир. Най-известният човек, който никога не е съществувал“.

Как да се включите в курса:

Таксата за участие в курса е 90 лв.
За да се включите в групата за курса е нужно предварително да се запишете на photo@photosynthesis.bg  като посочите име и телефон за връзка с вас. В полето Subject напишете“Art”.
Цената за отделно посещение на избрана от вас лекция е 15лв.

След приключване на курса всички участници ще получат сертификат за завършен курс.
Вижте повече за “Разбридани лекции по история на изкуството” на
http://lizaboeva.wix.com/lectures
Save

Фотогалерия: 9 разбридани лекции по история на изкуството – курс с д-р Лиза Боева / май-юни 2016 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии