"Черния квадрат", Казимир Малевич – отворена лекция с д-р Лиза Боева / 06.10.2016

"Черния квадрат", Казимир Малевич – отворена лекция с д-р Лиза Боева
06 октомври, 19.00 часа
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

С "Черния квадрат" на Казимир Малевич започваме новия сезон на курса "Разбридани лекции по история на изкуството" с д-р Лиза Боева.

Лекцията ще е със свободен вход и ще се проведе на 06 октомври в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, София. Началният час е 19.00.

По време на лекцията Лиза Боева ще представи и темите в новия курс, който започва на 24 октомври в галерия SYNTHESIS.Лектор:
Лиза Боева е родена през 1978г в София. Завършва Италиански колеж (1997г), магистратура по специалността „История на изкуството" (2001г, Санкт-Петербургски държавен университет), магистратура по специалността „Филмова и телевизионна режусира" (2007г, НАТФИЗ „Кр. Сарафов"). В периода 2007 – 2011 снима предимно документални филми в Европа и Америка. Сценарист и режисьор е на игралните филми „Вера", „Космос", „Лятото на „Мона Лиза", „Аз бях Джек Керуак". През 2011г получава образователната и научна степен „Доктор" (дисертация на тема „Битници и хипита. Америка, 1947 - 1972"). От пет години е щатен преподавател в НБУ (департамент „Кино, реклама и шоубизнес"). Към настоящия момент се занимава с постпродукцията на художествено – документалната поредица „Уилям Шекспир. Най-известният човек, който никога не е съществувал".
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии