Българска документална фотография / 16.09.2013, 19:00ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 10, 2013


Откриване: 19-ти септември (четвъртък) oт 19:00 ч.
ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен
София, бул.Васил Левски 57
Изложбата може да бъде видяна от 
16.09 до 06.10.2013 г.

„Българска документална фотография” е изложба с индивидуални представяния на 15 автори. 12 от тях са българи, трима са чужденци, които живеят и работят в България.
 

Изложбата, осъществена в рамките на София фото фест и с подкрепата на ФотоСинтезис, цели да допринесе за по-доброто разбиране на същността на документалната фотография от българската публика и да представи работите на млади автори в тази област, някои от които вече са известни имена на фотографската сцена.
 

В изложбата ще може да се видят части от проектите на Божидар Асенов, Боряна Кацарова, Владимир Василев, Георги Кожухаров, Денислав Стойчев, Димитри Стефанов, Евгения Максимова, Елена Героска, Иво Данчев, Михаил Георгиев, Никола Михов, Олoф Ярлбро, Пиер Марсо, Яна Лозева и Яне Голев.
 

Ще бъдат представени 30 фотографии – по две от фотоистория на 15-те автори, заедно с резюме на историята или аргументация. Пълните серии ще бъдат прожектирани през целия период на изложбата.
 

След откриването на „Българска документална фотография” в галерия-сутерен се прехвърляме в кафе-галерията, където някои от авторите ще представят своите проекти и фотокниги със съпътсваща дискусия за съвременните тенденции и подходи в документалната фотография. 

 

 

Фотограф: Боряна Кацарова

 

Фотограф: Евгения Максимова

 
 

Изложбата се провежда в рамките на

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 10, 2013

Фотогалерия: Българска документална фотография / 16.09.2013, 19:00ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии