Аз снимам на филм! - практически общ курс по филмова фотография с Калин Руйчев – начало: 13.03.2017 г.

Курсът по филмова фотография включва 5 лекции и практически занятия с продължителност от 2 астрономически часа.  Курсът се провежда понеделник и сряда от 18.30 до 20.30 часа в учебното ни студио на ул. ”Юри Венелин” 9, София.

Датите през месец март: 13.03., 15.03, 20.03, 22.03., 27.03.

Програма:
1. Устройство на фотоапарата.

2. Светлочувствителни материали.

3. Подбор на фото филма . Видове филми, разлики и приложение.

4. Лабораторна работа - негативен процес : видове проявители и фиксажи, задъбващи разтвори. Специална химическа обработка на заснет и проявен материал - “отслабване” и “усилване” на изображението.

5. Лабораторна работа - устройство на копирен апарат. Видове копирни апарати според формата , “цветни” и монохромни копирни системи.

6. Позитивен процес:
а.   Определяне на правилната експозиция.
б.   Изготвяне на контактно копие.
в.   Избор на кадър и отсечка.
г.   Подбор на хартия според специфика на избрания кадър. Видове хартии според подложката , повърхността и контрастта. Поликонтрастна ч/б фотохартия и копиране с апарат с цветна глава.
д.  Копиране на кадъра : маски, засветяване и контраст на кадъра.
е. Сушене на фото копието според типа на хартията и подложката.
ж. Позитивен ретуш.Такса за участие: 180 лв.
Максимален брой участници в групата - 8 човекаЗаписване за участие: до 06 март можете да се запишете за участие на photo@photosynthesis.bg; до 3 дни след потвърждаване на заявката е необходимо да внесете таксата за участие на касата на ФотоСинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски“ 57 в София., но не по-късно от 06.03.2016г.

При заявка за записване, впишете в полето "Тема / Subject" на съобщението "Seminar Film" и отбележете трите си имена и телефон за връзка.


За лектора:
Калин Руйчев е роден в София през 1968г.
Внук на двама фотографи, от дете с интерес наблюдава техните професионални занимания и някак логично и неусетно сам започва да снима.
От 1991г.  работи за различни периодични български издания: вестник "Ритъм", списанията "Егоист", "Метрополис", "Ева".
В последните години работи на свободна практика и сътрудничи на различни издания, сред които "Ева", "Амика", "Харпарс базар" и др.

Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на семинара при липса на достатъчно желаещи, за което ще бъдете своевременно уведомени.

Фотогалерия: Аз снимам на филм! - практически общ курс по филмова фотография с Калин Руйчев – начало: 13.03.2017 г.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии