Фрагменти и присъствия - фотографска изложба на Франческо Артибани / 05.06.2014, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 03, 2014


Откриване: 9 юни ( понеделник) от 19.00 часа
във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен,
София, бул.”Васил Левски”57

Изложбата може да бъде видяна от 05 до 23 юни

Изложбата „Фрагменти и присъствия“ на младия италиански художник Франческо Aртибани се състои от два раздела.
Първият от тях включва селекция от 35 наскоро заснети фотографии,  концепцията за които гравитира около едно „друго“, ефимерно измерение - на увеличените до безкрайност детайли, които достигат до космическо измерение, стремящо се максимално да се разграничи от постоянно безтегловната реалност.  Подсъзнанието взима надмощие и се опитва да отправи своя вик чрез изследване на малките, ежедневни или продиктувани от природата и от пороя на времето естетически възприятия .
Елементите приемат нова форма и идентичност, взаимопрониквайки се, гледайки се едни други и показвайки какви са в действителност, като така се сливат  в  една игра на цветове и светлосенки, целяща да даде живот на нови елементи и контексти.
Вторият раздел представя селекция на 11 ​​снимки от проекта " Negative ", предназначени не за отпечатване, а за прожекция в зала,  максимално напомняща на  камера обскура, т.е. в тъмно, изолирано от останалия свят място, така че да придобием усещането за навлизане в друго измерение на нюанси със силно визуално въздействие.

Изложбата е част от Месец на фотографията 2014г.


_________________________________________________________________________________

За автора: Франческо Артибани е роден на 15 август 1987 г.  в Рим и в момента живее и работи в София.
Произхожда от семейство на художници и израства в творческа атмосфера.  Завършва средното си образование в Lycée Chateaubriand в Рим на френския език. Следва  Fashion Styling и Fashion Editing в IED (Европейски институт по дизайн) в Рим и получава магистърска степен по Модна журналистика в Accademia del  Lusso, Милано.
Артибани е съосновател на Spleen Magazine – онлайн списание за мода и визуални изкуства, и работи като моден редактор, куратор и фотограф / Visual Artist на свободна практика.
Неговата фотография е вдъхновена от символиката, симбиозата с природата, от цвета, който се просмуква в изображението, от  ритъма и движенията на тялото и от жестовете, от тяхната естественост и въздействие върху чувствителността на света.
Естетическите му търсения са плод на една почти  "физическа близост" с човешката душа и нейната дълбочина, с усещанията и предизвикателствата на живота към ситуациите, разказвани чрез образи.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 03, 2014

Фотогалерия: Фрагменти и присъствия - фотографска изложба на Франческо Артибани / 05.06.2014, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии