ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР „ВОДНИ ТЕКСТУРИ ИЛИ МАКРО ЕКСПЕРИМЕНТИ С ВОДА” - 15 и 16.03.08

 

Местата и за двете групи на семинара вече са заети.

Тъй като интересът продължава да е голям, обсъждаме вариант и за трети семинар по-нататък във времето.

 

Открийте как вълнуващият свят на макрофотографията ви позволява да създавате впечатляващи абстракции от цветове и форми с фотоапарат в ръка.

Макрофотографията дава уникалната възможност да превърнете делничното в нещо вълнуващо, както и да разкриете незабележими детайли, които могат да въздействат по различен начин, когато бъдат отделени от заобикалящата ги среда и увеличени като размер. Снабдени с подходящата техника, вие и вашият фотоапарат може да видите неща, които са недостъпни за очите.

Семинарът е с практическа насоченост, ще се наблегне на упражненията и на практическото прилагане на придобитите знания. 

Целта е на участниците да бъдат предоставени някои начални знания и умения, които да им позволяват да експериментират свободно и да създават свои ефектни абстракции, вдъхновени от света на малките неща и макрофотографията.

Участниците могат да снимат както с DSLR, така и с компактен фотоапарат, като по време на семинара ще се покажат възможностите и на двата типа фотоапарати.
Показаните снимки са заснети с компактен фотоапарат и подръчно осветление, така че тези от вас, които разполагат с компактен фотоапарат също ще могат да извлекат максимална полза от семинара.

 

Семинарът ще се проведе на 15 март (събота) и 16 (март) в студиото на PhotoSynthesis София  (ул." Коста Лулчев" 52, кв. "Гео Милев", SkyCity център) от 11.00 – 17.00 часа

Лектори: Десислава Грамадникова - desiti и Данаил Маринов - rubens

Цена за участие: 40 лв.

Максимален брой участници: 10

Записване и въпроси: lkulekova@photosynthesis.bg; тел. 02/8182643, Лидия Кулекова

 

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

Начало: 11.00 часа
Кафе пауза: 13.00-13.30

1. Първи етап - кратко въведение в темата.
Основни моменти в доброто фотографско изпълнение - идеята, композицията и техническото изпълнение.

Показване на различни примери и коментар как е постигнат този резултат. С каква камера, осветление и необходими материали могат да бъдат заснети такъв тип снимки.
 
Представяне на техниката, с която ще се работи - кратка лекция и демонстрация за нейното използване.

 

2. Втори етап - практическа част – демонстрация от лекторите
- подреждане на постановката и осветлението 
- експерименти с различни текстури, материали и осветление
-  снимане с двата типа фотоапарати (компактен и DSLR) и с двата типа осветление ( с подръчни средства и с професионално осветление)
-  обработка във Photoshop

3. Трети етап – практически занимания с участниците и прилагане на новите знания.
- дискусия и анализ на постигнатите резултати

 

Всеки желаещ да се включи, трябва да направи предварителна заявка за записване на горепосочените координати. След като получи потвърждение за участие, трябва да внесе сумата в касата на магазините PhotoSynthesis в София, Варна, Плевен и Благоевград в рамките на 3 работни дни след записването, но не по-късно от 14 март.

Ако нямате възможност да внесете таксата за участие на място в магазините PhotoSynthesis, свържете се с нас на посочените координати за допълнително уточнение. Ако някой от участниците се откаже, ще известим своевременно следващия в списъка на желаещите.

Очакваме ви!

Повече снимки на Десислава Грамадникова можете да видите ТУК

Фотогалерия: ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР „ВОДНИ ТЕКСТУРИ ИЛИ МАКРО ЕКСПЕРИМЕНТИ С ВОДА” - 15 и 16.03.08

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии