Следи - фотографска изложба на Евгения Максимова / 24.01 - 20.02.2017 / Варна

Фотосинтезис Варна | 24 Януари 2017 - 20 Февруари 2017
Изложбата може да бъде видяна от 24.01 (вторник) до 20.02.2017 г.
във ФотоСинтезис,
Варна, бул. "Княз Борис I" 64 

След като видяхме изложбата на Евгения Максимова през 2014 г. в Галерия за фотография SYNTHESIS - град София, сега и жителите на Варна ще имат възможността да я посетят във ФотоСинтезис в родния си град.

“Следи ” е фото-проект, изследващ и документиращ днешната реалност в американските градове  Кайро (щата Илинойс) и Падука ( щата Кентъки). Двата града се намират на около 50 км един от друг, там където реките Охайо, Тенеси и Мисисипи се вливат една в друга. Някога богати и проспериращи благодарение на местоположението си, днес двата града споделят сходна, макар и отчасти различаваща се история на възход, падение и надежда ренесанс. Пусти улици и празни полуразрушени сгради стоят редом до безмълвните, някога прекрасни театри “Гем” и “Колумбия” (Gem and Columbia Theaters) в очакване на новата си съдба.
 


За автора:

Евгения Максимова е родена в гр.Русе. Завършила е Виенския университет по специалностите журналистика и руска филология.  С фотография започва да се занимава през 2005 г., a година по-късно печели първата си голяма наградата на конкурса Konica Minolta за България.

“С течение на времето фотографията се превърна от хоби в мой любим начин на общуване. Тя ми дава възможност не само  ясно да фокусирам мисълта си, но и да дам на креативността си поле за творческа изява. Журналистическото ми образование, разбира се, оказва голямо влияние върху повечето от фотографските ми  проекти. И въпреки че те се различават от традиционната концепция за "фотожурналистика", целта им е да разкажат за живота на другите и да анализират социално-политически модели и тенденции, за да се изследват техните последици върху обществото и културата“, смята авторката.

Работите на Евгения се презентират от базираната във Виена австрийска агенция Anzenberger Agency.

Фотографскитe й творби са публикувани в едни от най-големите световни издания като National Geographic, Geo, Guardian, Independent, Московские Новости  и други.

Нейни изложби са показвани в България, Франция, Австрия, Великобритания, САЩ и др.
 Повече информация за автора и проектите й, както и интервю с нея, можете да намерите ТУК
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 24, 2017

Фотогалерия: Следи - фотографска изложба на Евгения Максимова / 24.01 - 20.02.2017 / Варна

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии