Благотворителна изложба "Любов от Тайланд, земята на усмивките" - 10-26 декември 2012

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Декември 04, 2012

Благотворителна изложба "Любов от Тайланд, земята на усмивките" от 10 до 26 декември 2012 година.

Фотографска изложба на Недялко Дервенков и Светослав Калчев.

Недялко Дервенков прекарва 3 месеца на благотворителна мисия в Понгнамрон, малко селце в провинция Чианг Рай. Работата му била свързана с деца от племето Акха - местно планински племе, от областта на Понгнамрон. Повечето от децата били в неравностойно положение - сираци и болни от СПИН деца. Голяма част от малчуганите живеели в отдалечени планински райони и пътят им до училище отнема до 2 часа. Освен учител по английски, Недялко водил клуб по актьорско майсторство, спортен клуб и кръжок за преподаване на английски на самите учители. Недялко посетил местността на златния триъгълник - границата между Лаос, Бирма и Тайланд, световно известна като най-голямата местност за продукция и пренос на опиум.


Светослав Калчев обикаля близо месец из Южен и Централен Тайланд и отдалечени райски острови, на един от които е заснет филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо. Заснема традиционни будистски обичаи като празника на пълната луна в Сукхотай, стара столица на Тайланд както и безкрайни усмивки и златисти залези.
Двамата автори правят обща коледна изложба в полза на каузата на Децата с онкохематологични заболявания.

Официалният коктейл ще се състои на 12.12.2012 година в сградата на любезните домакини  oт Casa Di Sicilia Bulgaria , на ул. Ангел Кънчев 3 в град София. Почетният консул на Кралство Тайланд г-н Виктор Меламед ще открие изложбата, а певицата Поли Генова ще пее за коледното настроение.

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Декември 04, 2012
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии