"Другото лице на Тайланд" с Атанас Куцев и Olympus OM-D Е-M1 - 28 май (четвъртък) от 19.00 часа, ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерияКакво е общото между Тайланд и "Игрите на глада”? Бихте ли повярвали, ако ви кажем, че през XXI век в една от демокрациите на Азия е забранена книгата "1984" на Оруел?

Тайланд е синоним на безкрайно забавление, секс-туризъм, слънчеви плажове и кристална вода. Райско кътче. Под повърхността обаче се крие друго.

Атанас Куцев ще разкаже за пътешествието си в Тайланд през март тази година, за срещата си с туземните групи Карен, живеещи до границата с Бирма, и за премеждията им да запазят земята, на която живеят от хиляди години. Ще чуем и за жените от племето Каян, които носят метални обръчи на вратовете си, и за това как туризмът и глобализацията влияят на живота им.

Пътешествието е запечатано с безогледалния фотоапарат Olympus OM-D E-M1.

*Работата на терен в Тайланд е финансирана от журналистическата програма на Minorities Rights Group International под патронажа на ЕС.

Фотогалерия: "Другото лице на Тайланд" с Атанас Куцев и Olympus OM-D Е-M1 - 28 май (четвъртък) от 19.00 часа, ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии