[X]позиция: фото и видео изложение / 12.05.2018, 11.00 ч. / София (видео)

Фотосинтезис Арт Център София | 12 Май 2018 от 11:00 до 19:00 ч.

12 май (събота), от 11:00 до 19:00 ч.
във
 
ФотоСинтезис Арт Център – градина, кафе-галерия, магазин,
София, бул."Васил Левски" 57Всички посетители ще имат възможност да се включат в специална [X]томбола, в която голямата награда е посещение за двама на
photokina 2018!*


Всичко за фото- и видео-феновете ви очаква, събрано на едно място, само на 12 май във Фото и Видео изложението ЕКСПОЗИЦИЯ! 

Нека заедно започнем фото-сезона с летящ старт!
ЕКСПОЗИЦИЯ е срещата на най-запалените фото- и видеографи с най-големите производители в света на фото и видео техниката.
 

Обещаваме ви:


>> Демонстрационни щандове с най-новото от Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Sigma, Sony и Tamron

>> Тестове и демонстрация на фото и видео техника и аксесоари 

>> Студио Profoto - с Любомир Сергеев и Ивайло Петров

>> Студио Dedolight - с Лили Кръстева 

>> Томбола със голяма награда посещение за двама на photokina 2018 и фен подаръци 

>> Заключително фото-коктейлно парти от 20.00 часа

 

На щанда на всяка от любимите ви марки ще ви очакват фотографи, които добре познавате - и с които ще имате възможност да си поговорите свободно за фотография, видео и техника.

В нашия дрийм тийм от лектори и участващи фотографи ще бъдат:

• Любомир Сергеев
Любомир Сергеев работи повече от 20 години в сферата на рекламната и концептуалната фотография. Печелил е множество награди в международни рекламни конкурси. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive. През 2014 г. печели награда за цялостно представяне в Trierenberg Super Circuit - статуетката "Виктория" се счита за еквивалент на "Оскар" в киното. Работил е за клиенти като Mercedes-Benz, Audi, Mazda, Philips, HTC, Gillette, Procter&Gamble, Sobieski Vodka, Carrefour.


• Ивайло Петров
Ивайло Петров се занимава с портретна, рекламна и концептуална фотография. В личните му проекти най-често се фокусира върху концептуалния портрет и социално ангажирани теми. Последната му реализирана самостоятелна изложба е "Отвъд портрета" от 2016г., която събира най-добрите му фотографии в тези две основни посоки на работа -  портрети с познатите лица на Деян Донков, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Джон Лоутън и Атанас Атанасов и серията му “Портрети на срама”.


• Темелко Темелков

Темелко Темелков е един от най-активните и признати модни и рекламни фотографи у нас. Снима за водещи модни списания - Elle, Harper’s Bazaar, Glamour, EVA, Moda, Max, Amica, Story и др. , както и за многобройни рекламни кампании на големи български и международни клиенти. Носител е на награди за модна фотография. Участвал е в многобройни изложби, между които и няколко самостоятелни.


• Венцислав Петров
Венцислав Петров казва: “Самоопределям се, като фотограф изследовател, с особен интерес към граничните области между изкуство, общество и технология. Интереси: Фотографски и дизайнерски проекти с високи изисквания, рекламна фотография, специални проекти хармонично съчетаващи технология, изкуство и високи цели като визуален език. …Образите са могъщ език, на който може да бъде предадено онова, което не може да бъде лесно казано. “


• Николай Колев
Николай Колев: “Според мен фотографията е онова изразно средство, чрез което дори и само в един кадър, могат да се уловят хиляди моменти, определена емоция. Зад всяка снимка има история. Използвам светлината, архитектурата, природата, детайли от облеклото, за да обрисувам завършен вид на всяка снимка. Търся контраст и хармония – между човекa и заобикалящата го среда, между светлината и тъмнината.
Да бъдеш фотограф, според мен означава, че не „улавяш“ момента, а всъщност го „освобождаваш“ за другите. Защото ние не виждаме нещата каквито са, виждаме ги, каквито сме. “

 
• Васил Николов
Васил Николов е сред най-известните и обичани български сватбени фотографи.  Негова страст са портретите, преследването на красотата в изображението и запечатването на истински безценните моменти в живота.  “Всеки заснет кадър е един уловен миг, едно намигване от днес за утре. Харесва ми да снимам красотата във всичките й проявления и форми. Харесва ми да радвам другите хора с работата си.”
 

• Евгени Димитров
Евгени Димитров е фотожурналист и основател на
агенция Булфото, която заема лидерско място на пазара на фотоновини в България. С почти 30-годишен стаж в медиите, той е започва в епохата, когато вестниците се правят на висок меден печат, в началото на този век организира първите изпращания на кадри в реално време по Интернет, и до момента продължава интензивно да снима и да бъде в центъра на събитията.


• Ясен Джабиров
Ясен Джабиров се занимава професионално с видеозаснемане и е основател на компанията
MaxMedia, която се занимава със създаване на филми, анимация и реклама. Завършил е анимационна режисура. Негови фотографски проекти са  “София от птичи поглед” ,  „16 софийски храма отвисоко” и „Изкуството по софийските покриви”.


• Иван Масларов - Джъмбо
Иван Масларов - Джъмбо се занимава професионално с фотография повече от 25 години. Завършва Нюйоркския институт за фотография, след това операторско майсторство в НАТФИЗ. Заедно с Елена Масларова е основател на
Photo Cafe. 


• Анастас Търпанов
Анастас Търпанов се занимава професионално с фотография повече от 10 години. Работи в сферата на репортажа, отразяване на музикални и спортни събития, дива природа, пътешествия. През 2014 г. в престижния конкурс World press photo негова фотография заема второ място в категория Sports. Участвал е в следните изложби: Flash Music 2013; Flash Music 2014; World Press photo 2014; Международния Фото Салон „Пловдив“ 2014; „Резиденция Баба“ 2015; BG Press photo 2016; Грийнпийс ”Храна за живот“  2016 г. Самостоятелна
изложба: Патина 2015, – Фотосинтезис арт център. Жури на конкурсите: МТБ-БГ месечен конкурс, жури 2015 и 2016 г.; Дни на предизвикателствата 2014 г.


• Лили Кръстева

Лили Кръстева е продуцент, режисьор, оператор, консултант по осветлението и осветител за dedolight Германия.


Програма: 

11:00 часа – Венцислав Петров и Николай Колев / Pentax, Tamron, Leica
13:00 часа – Васил Николов / Sony
14.00 - Светослав Драгиев / Sigma
15:00 часа – Евгени Димитров / Nikon
16:00 часа – Борис Трифонов / Canon
17:00 часа – Темелко Темелков / Olympus
18:00 часа – Ясен Джабиров / PanasonicЗапазете си датата! Следете
PHS.bg и #Xпозиция за допълнителна информация! 


До снимане!


*Наградата включва вход за изложението, самолетни билети и нощувки. Участието в томболата не е обвързано с покупка. Наградата ще бъде изтеглена на 12 май 2018 г. във ФотоСинтезис Арт Център в София, след приключване на фото и видео изложението [X]позиция.


 


Приятели, благодарим ви за големия интерес към нашата [Х]позиция, за добрите думи, интересните препоръки и за страхотното настроение, което донесохте със себе си :-)

Голямата награда в томболата - посещение за двама на
photokina 2018 спечели Трифон Михайлов
Честито! :-) 

При нас все още са следните подаръци от нашите партньори:

Марго Нгуен – Canon
Кирил Станоев – Canon
Яна Нинова – Canon
Йордан Йовков – Joby
Валентин Русанов – Joby
Симона Стефанова – Nikon
Виолетка Василева – Nikon
Георги Лилковски – Olympus
Благовест Стамболиев – Olympus
Йордан Найденов – Panasonic
Даниела Тодорова – Tamron


Можете да си ги получите на място в магазин ФотоСинтезис на бул. Васил Левски 57 от понеделник до събота между 10:00 и 19:30 часа.

Още веднъж - честито :-) 


Вижте избрани моменти от изложението:
 

 
 
 
 
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии