ПАТИНА - истории за патина и преображение от село Долен - фотографии от Анастас Търпанов / 21.07.2015, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юли 13, 2015Откриване: 
21 юли (вторник), 19:00 часа
в 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57

Изложбата може да бъде видяна от 21.07 до 05.08.2015


Думата „Патина” означава естествено застаряване на метал, камък и изделия от дърво. Остаряването на нещата, местата, историите, на което всички сме подвластни и от което нашият свят се опитва да избяга. Бихме могли да наречем този проект и следите на времето.

Но избрахме “патина”, за да си припомним, че това е процес, който едновременно съхранява във времето и преобразува.

Кадрите от проекта  са заснети в село Долен, но може да ги откриете навсякъде  в България.

Изложбата е част от
TRANFIGURATION FESTIVAL, който ще се случи на 6-9 август в село Долен.


Някъде там, в Родопите, едно малко село, забравено в планината, е притихнало в себе си, притаило изконния дух на началото. Хора, сенки и спомени се пресичат в руините, останали от достолепието на старите тиклени къщи и утъпканите калдъръмени улици. Улици, по които още вървим, магически места, в които потъваме, търсейки същото, което са търсели и нашите предци - хармония и сливане с околния свят. Човекът и планината потъват в собствената си приказка.

 

Днес ние, които имаме духовната  потребност от връзката с природата и корените, ние, които искаме да се заредим с първичната енергия, бликаща от всяко кътче в родопското село Долен, ще ви разкажем нова приказка, ще предадем тази енергия и на Вас.

Търсейки онези моменти, когато виждането води до разбиране, когато допирът води до осъзнатост, когато престъпвайки отвъд прага става промяната вътре в нас. Споделете с нас преживяването - TRANFIGURATION FESTIVAL, 6-9 август 2015.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юли 13, 2015

Фотогалерия: ПАТИНА - истории за патина и преображение от село Долен - фотографии от Анастас Търпанов / 21.07.2015, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии