Работилница за документална фотография със Стратос Калафатис / 17.06 - 19.06.22 / София

Галерия SYNTHESIS | 17 Юни 2022 - 19 Юни 2022
Дати: 17, 18 и 19 юни (петък - неделя)
Продължителност: от 11:00 ч. до 18:00 ч. (с две почивки в рамките на деня)
Работилницата е отворена за участници с интерес към документалната фотография.
Език на обучението: английски
Брой участници: 8-12
Място: Фотосинтезис, бул. “Васил Левски” 57, София

Фотосинтезис ви кани да се включите в работилница за документална фотография с гръцкия фотограф Стратос Калафатис. Тя е част от съпътстващата програма на неговата изложба „Атон: Цветове на вярата“, която ще бъде представена в галерия Синтезис от 12 май до 16 юли 2022 г.Участниците в работилницата ще се запознаят с всички етапи на работа по един документален фотографски проект. Стратос, който живее в Солун, се занимава с фотография през последните три десетилетия и с готовност ще сподели своя опит. Той ще представи своите проекти и методология - от първоначалната концепция до стори борда, изграждане на наратива, последователността и окончателното представяне на работата.

Участниците ще имат възможност да представят работата си в цифров вид или на хартиен носител. Стратос ще предложи обратна връзка за цялостни проекти и отделни фотографии, в опит да подпомогне развитието на фотографската работа и личната визия на всеки участник.

Работилницата се организира от галерия Синтезис във връзка с гостуването на Стратос Калафатис в София по повод изложбата му „Атон: Цветове на вярата“, която се организира  с подкрепата на Фотосинтезис и Пловдивско фотографско средище в партньорство с Международни фотографски срещи - Пловдив, където изложбата беше показана през октомври 2021.За Стратос Калафатис:
Стратос Калафатис е фотограф, куратор и преподавател. Роден в Кавала през 1966 г. Живее и работи в Солун. Той е бивш състезател от гръцкия национален отбор по лека-атлетика. След като завършва департамента по Физическо възпитание и спорт  в Солунския университет “Аристотел” през  1987 г., учи фотография в Арт института във Филаделфия между 1991 и 1993 г. След завръщането си в Гърция организира множество изложби, семинари и уъркшопи. Участва в създаването на Музея на фотографията в Солун и става директор на Фотографския център на остров Скопелос в Гърция. Негови фотографии са представени в множество самостоятелни изложби и фестивали като: Международно биенале във Венеция, Международно триенале в Тампере, Финландия, PhotoEspana в Мардид и фестивала Les Rencontres d'Arles в Арл, Франция. Автор е на четири фотокниги  издадени от гръцкото издателство Agra Publications, като най-известните са „Athos: The colours of faith“(2014) и „Archipelago“(2017). Изложбата "Атон: Цветове на вярата" е показвана в десетки музеи и галерии по света, между които Bozar в Брюксел и Манеж в Санкт-Петербург. Стратос Калафатис е представляван от престижната галерия Bernier Eliades в Атина.

Уебсайт: www.stratoskalafatis.com

За записване:
За да се включите в работилницата изпратете заявка с две имена и телефон за контакт на synthesisgallery.sofia@gmail.com
Краен срок за записване: 1 юни 2022г.
Такса за участие: 200 лева

Фотогалерия: Работилница за документална фотография със Стратос Калафатис / 17.06 - 19.06.22 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии