Panasonic разработва новa пълноформатна безогледална камера LUMIX S1H


Panasonic обяви, че разработва нов цифров безогледален 
пълноформатен фотоапарат със сменяема оптика LUMIX S1H. Това ще е първият в света фотоапарат, предлагащ възможност за запис на 6K/24p видео (с формат на екрана 3:2), 5.9K/30p видео (с формат 16:9) и 10-bit 60p 4K/C4K видео. Комбиниращ запис на видео с професионално качество и високата мобилност на безогледален фотоапарат, LUMIX S1H ще бъде представен на световния пазар през есента на 2019.

Откакто започна да разработва видео технологии за цифрово кино през 90-те години на миналото столетие, Panasonic създаде множество иновативни технологии за впечатляващи кинематографични образи, като 24p видеозапис, запис на видео на забавен каданс с променлива кадрова честота, широк динамичен диапазон и цветово пространство V-Log/V-Gamut. Вече повече от четвърт век Panasonic си сътрудничи със създатели на филми, за да проектира и разработи редица кинокамери и в резултат на това успя да постигне невероятно качество на видеозаписа. LUMIX GH1 дебютира през 2009 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат с възможност за Full-HD AVCHD видеозапис. LUMIX GH4 беше представен през 2014 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат, способен да записва 4K видео. А през 2017 г. беше представен и LUMIX GH5, първия в света фотоапарат, предлагащ възможност за 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p видеозапис. LUMIX GH5 е високо оценен от създателите на филми заради високото си качество и надеждност,  превъзходна гъвкавост и отлична мобилност при заснемането на филми.

При новия LUMIX S1H са приложени технологиите и опитът, натрупани от Panasonic при разработването на пълноформатни безогледални фотоапарати от серията LUMIX SLUMIX S1H обединява всички тези технологии, най-вече в областта на цифровата обработка на сигналите и отвеждането на топлината, в леко и компактно тяло за постигане на високо качество, производителност и мобилност. Този фотоапарат отваря вратата към творческата филмова продукция по начин, който конвенционалните, обемисти системни фотоапарати просто не биха могли. 

Основни функции:

 До 6K резолюция                                                          
Използвайки максимално пикселите на сензора, LUMIX S1H, като цифров фотоапарат, постига 6K/24p (формат на екрана 3:2) или 5.9K/30p (формат 16:9) видеозапис за пръв път в света. Освен това, той е първият в света пълноформатен системен фотоапарат със сменяема оптика, предлагащ възможност за 10-bit 60p 4K/C4K видеозапис. Той обединява различни формати за запис, включително 4:3 Анаморфен режим, за да отговори на професионалните нужди. Записаните от него данни с висока резолюция също така могат да се използват за създаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на образа или за изрязване на 4K изображения.


 Широко цветово пространство и богати градации, съизмерими с това на кинокамерите
Фотоапаратът предлага V-Log/V-Gamut запис с широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите Panasonic Cinema VariCam, за да може да заснеме прецизно всичко – от най-ярките до най-тъмните образи. Цветовете и текстурата на човешката кожа се възпроизвеждат изключително прецизно. 


Висока надеждност, която позволява неограничен запис на видео
Във всеки режим на запис S1H може да записва видео непрекъснато, докато работната му температура е под определена сертифицирана стойност. Това дава възможност на потребителят да се концентрира изцяло върху заснемането. 

Прототип на новия LUMIX S1H ще бъде показан на изложението “Cine Gear Expo 2019”
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии