Panasonic пуска нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 28, 2019
Panasonic пуска нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H, записващ видео с кинематографично качество и за първи път в света 6K/24p (3:2) видео!
 
Panasonic спредставя новия цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX S1H, който е оборудван с пълноформатен заснемащ сензор, съчетаващ професионално качество на видеозаписа и висока мобилност, характерна за безогледалните фотоапарати. LUMIX S1H е първият в света фотоапарат, предлагащ възможност за запис на 6K/24p видео (с екранен формат 3:2), 5.9K/30p видео (с екранен формат 16:9) и 10-bit 60p 4K/C4K видео.
 
Новият 24.2-мегапикселов пълноформатен заснемащ сензор с технология Dual Native ISO, в комбинация с оптималната обработка на сигналите от процесора Venus Engine, осигурява висока чувствителност и минимален шум. LUMIX S1H предлага широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите, както и V-Log / V-Gamut съвместимост с популярната технология за колориметрия, наречена „VariCam Look“. Това, което прави LUMIX S1H специален, е неограниченото време за запис във всички режими, благодарение на уникалните технологии на Panasonic за разсейване на топлината. Има също функция за снимане с висок динамичен диапазон HDR (High Dynamic Range) при HLG (Hybrid Log Gamma), извеждане на 4:2:2 10-bit сигнал през HDMI и Анаморфен 4:3 режим, заедно с разнообразни инструменти за филмова продукция.
 
S1H е оборудван с Body I.S. (Стабилизатор на изображението в тялото), който компенсира трепването на ръката. Комбинирайки стабилизатора на образа в тялото Body I.S. (5-осев) и оптичния стабилизатор на образа O.I.S. (2-осев), вграден в обективите от серията LUMIX S, двойният стабилизатор на образа Dual I.S. 2 още по-мощно компенсира всеки вид размазване, като позволява по-бавна скоростта на затвора с 6.5-стопа. Новите заден монитор, LCD монитор се характеризират с по-голям размер, по-висока резолюция и по-добра видимост.
 
Серията пълноформатни безогледални фотоапарати LUMIX S използва байонет L-Mount, за да осигури на потребителите съвместимост с широка гама продукти. Понастоящем повече от 46 обектива, включително 11 LUMIX S/S PRO, се предлагат или предстои да се предлагат от Panasonic, Sigma и Leica Camera, а чрез използване на адаптери/конвертори изборът от обективи се разширява значително. По този начин L-Mount отваря почти неограничен спектър от нови възможности за творчество.
 
Panasonic отдавна произвежда професионални кинокамери, отговаряйки на нуждите на индустрията. От друга страна, Panasonic първи в света разработи компактните и леки цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика. Комбинирайки тези иновативни идеи и натрупания опит, серията LUMIX GH показа, че цифровият фотоапарат може да записва и видео с безпрецедентно качество, подходящо дори за филмова продукция. Продължавайки напред с интегрирането на потенциала на пълноформатния сензор, Panasonic с гордост представя новия LUMIX S1H, цифров безогледален фотоапарат от най-висок клас.
 
Сега Panasonic предлага три иновативни модела от серията LUMIX S пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати: S1R, S1 и новия S1H. LUMIX S1R е перфектен за снимки с висока разделителна способност, LUMIX S1 е модерен хибриден фотоапарат за висококачествени снимки и видео, а LUMIX S1H е разработен специално за филмови продукции. С тази серия Panasonic може да посрещне нуждите на всеки професионалист, работейки за постоянното развитие на фото и видео културата в новата цифрова ера.
 


 
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 28, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии