Panasonic пуска нов L-Mount обектив LUMIX S PRO 24-70mm F2.8

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 28, 2019

Panasonic представи новия варио обектив LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470), базиран на системата L-Mount и предназначен за серията пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S. Фокусирана специално върху професионалната работа, серията LUMIX S преследва безкомпромисна фотографска изразителност с висококачествените си обективи и фотоапарати

LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) е стандартен варио обектив с широка бленда, който се отличава с високо качество на образа в целия диапазон на вариото. Този обектив има превъзходни оптични характеристики, напълно отговарящи на стандартите на LEICA.

Фокусното разстояние 24-70mm осигурява на LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 универсално приложение – от пейзажни до портретни снимки, с изключително висока резолюция и контраст във всяка точка от фокусното разстояние. Широката, високоскоростна F2.8 бленда дава възможност за плавна градация на разфокусирането, от най-рязко фокусираната част към съседните зони на изображението, за да се постигне красив ефект боке и богата перспектива. 

Състояща се от 18 елемента в 16 групи, оптичната схема на обектива съдържа 3 асферични лещи и 4 ED (Extra-low Dispersion) лещи, които ефективно потискат хроматичната аберация на увеличението и надлъжната хроматична аберация. Астигматизмът също се коригира с тези асферични лещи за осигуряване на висока разделителна способност. Освен това, с използването на UHR леща се постига равномерно качество на образа от центъра до периферията.

Двойната система за фокусиране комбинира линеен мотор и стъпков мотор, и може да бъде управлявана от сензора с максимална скорост 480 кадъра в секунда. Така се постига високопрецизен и високоскоростен  автофокус, който дава гаранция на фотографите, че никога няма да пропуснат важните моменти. Използването на специален съединителен механизъм позволява незабавно превключване между автофокусен и ръчен режим. Обективът LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 също така има и много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа. Той е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи.

Здравата конструкция, устойчива на прах и водни пръски, осигурява висока мобилност и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури. Диаметърът на резбата за филтри е 82 mm, а диафрагмата е с 11 ламела, формиращи кръгъл отвор.

Стремежът на Panasonic е до 2020 г. да разработи най-малко десет обектива, с акцент върху “LUMIX S PRO” моделите и да продължи да разширявагамата на обективите си от серията S. Понастоящем повече от 45 сменяеми L-Mount обектива се предлагат или предстоят да бъдат налични от Panasonic, Leica Camera AG и Sigma. По този начин L-Mount отваря почти неограничен спектър от нови възможности за творчество.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 28, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии