Panasonic официално представи LUMIX S1R и S1 в България


София, България, 10 април 2019 г. – На специално събитие в София, Panasonic официално представи на българския пазар своите нови пълнокадрови безогледални фотоапарати LUMIX S1R и S1, заедно с три нови сменяеми обектива от серията LUMIX S. В събитието взе участие популярният български фотограф Васил Къркеланов, който имаше възможността да тества предварително LUMIX S1R и S1, с универсалния стандартен варио обектив LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (предлага се в комплекта) и с новия LUMIX S PRO 50mm F1.4 (предлага се отделно). Споделяйки впечатленията си, той представи свои фотосесии, заснети с фотоапаратите и обективите, и потвърди, че това са изключително качествени инструменти, които могат да посрещнат нуждите на професионалния фотограф. 

Наскоро, LUMIX S1R и LUMIX S1 бяха отличени и с награда RedDot Design Awards: Продуктов дизайн.

LUMIX S1R притежава високоскоростна и прецизна система за автофокус, която гарантира, че фотоапаратът ще отговори и на най-високите изисквания на професионалните фотографи във всички ситуации на снимане.

“LUMIX S1R е професионално изграден фотоапарат, с изключителна ергономичност, удобно тяло, добър захват и брилятно изображение. Автофокусът е изключително бърз и стабилен, и не ме подведе в нито една ситуация. Приятна изненада за мен беше и визьорът – цялата информация, която ти е необходима е там, което е голямо предимство. Стъпвайки на пазара на професионалните фотоапарати за първи път, Panasonic правят доста сериозна заявка със серията LUMIX S.“, сподели още Васил Къркеланов. 

Сърцето на LUMIX S1 е 24.2-мегапикселовият CMOS сензор. Снабден с високоефективен стабилизатор на образа и оборудван с новия процесор Venus Engine, фотоапаратът достига най-високите стандарти във фотографията, като същевременно предлага и висококачествен видеозапис, с много добре изразени детайли в светлите и тъмните области на изображението. Предназначен както за фотография, така и за видеозаснемане с професионално качество, LUMIX S1 е конструиран по системата L-Mount и предлага всички творчески предимства на пълнокадровия (Full-frame) сензор с висока чувствителност.

Базирана на системата Leica L-Mount и специално ориентирана към професионална употреба, серията LUMIX S включва фотоапарати и обективи, разработени и произведени по безкомпромисни стандарти. Всички сменяеми обективи от серията LUMIX S осигуряват изключително високо качество на образа, а маркираните с “LUMIX S PRO” вдигат летвата дори още по-високо, тъй като оптичните им характеристики отговарят и на строгите стандарти на Leica. 
Стремежът на Panasonic е до 2020 г. да разработи най-малко десет обектива с акцент върху моделите “LUMIX S PRO” и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S.

Повече за LUMIX S1R
Новият пълнокадров (Full-frame) безогледален фотоапарат LUMIX S1R, със своя CMOS сензор с 47.3 милиона пиксела, е пълнокадровият безогледален фотоапарат с най-висока резолюция в света, осигуряващ заснемане на образи с безпрецедентно качество, изключителна детайлност, богати нюанси и превъзходно пресъздаване на цветовете. 

Оборудван с новия процесор Venus Engine, LUMIX S1R притежава високоскоростна и прецизна система за автофокус, която гарантира, че фотоапаратът ще отговори и на най-високите изисквания на професионалните фотографи във всички ситуации на снимане. За да уловят точния момент, фотографите могат да композират кадъра с помощта на електронния визьор, който се характеризира с най-високата резолюция в света и ненадмината яснота на образа, благодарение на OLED дисплея с 5.76 милиона точки.

Конструиран по системата L-Mount, LUMIX S1R е предназначен да осигури безкомпромисно качество на изображението чрез комбиниране на най-високата в класа разделителна способност и фотографски контрол с високоефективна стабилизация на образа и усъвършенствани функции за видео запис.

5-осевият стабилизатор на образа в тялото (Body I.S.) ефективно компенсира заклащането на фотоапарата и прави възможно снимането със скорост на затвора, по-бавна с до 5.5 степени (стопа) от нормално използваната*1. В комбинация с 2-осевия оптичен стабилизатор на образа (O.I.S.), вграден в обективите от серията LUMIX S, се образува двойна система за стабилизация, наречена „Dual I.S. 2“, която има увеличена ефективност до 6 степени (стопа)*2, и елиминира ефектите от различни видове движения на фотоапарата както при статични снимки, така и при запис на видео.*3 Използвайки усъвършенствана технология, измерванията на вибрациите се правят не само посредством жиросензор, но и с използване на информацията от самия заснемащ сензор, както и от сензор за измерване на ускорението. 
За улеснение на фотографите е предвидено изобразяване на осцилограма за работата на стабилизатора на образа, наречена "I.S. Status Scope", която представлява графична интерпретация на вибрациите и спомага за елиминирането на източниците на заклащане на фотоапарата. 

Чрез комбинирането на ефективна система за отчитане на контраста с уникалната технология DFD на Panasonic и ултра-бързата обработка на изображенията е създадена система за фокусиране, която се характеризира едновременно с голямо бързодействие и висока прецизност. За постигане на това изключително бързо и прецизно фокусиране, процесорът Venus Engine, CMOS сензорът и новите обективи LUMIX S комуникират със скорост до 480 fps, което позволява на системата да реагира в рамките на 0.08 секунди. Автофокусът работи и при слабо осветление – до невероятните -6 EV. 
    • Изкуствен интелект (AI) допринася за автофокуса;
    • “Разпознаване на око” и “Разпознаване на животно” са добавени към традиционния режим на автофокус “Разпознаване на лице”;
    • Снимане в серия със скорост девет кадъра в секунда при пълна резолюция.
Ефективността на фокусирането и следенето е подобрена с  технологията Изкуствен интелект (AI), която открива хора, котки, кучета и птици в кадъра. Идентифицирането на обекта помага на системата да предвиди движенията му и позволява на автофокуса ефективно да следи обекта, дори когато той е обърнат в гръб. А технологията за разпознаване на лице, око и тяло гарантира, че портретите винаги ще бъдат правилно фокусирани. 
В ситуации с бързи движения LUMIX S1R е способен да снима със скорост до 9 кадъра в секунда с AFS автофокус или 6 кадъра в секунда с непрекъснат автофокус. Режимът 6K Photo (6K Фотография) позволява заснемане на серия от JPEG изображения с резолюция 18 милиона пиксела и скорост 30 кадъра в секунда, докато режимът 4K Photo (4K Фотография) позволява снимане със скорост 30 или 60 кадъра в секунда при резолюция 8 мегапиксела.

Повече за LUMIX S1 
Пълнокадровият (Full frame) безогледален фотоапарат LUMIX S1 е оборудван с CMOS сензор (35.6 x 23.8 mm) с резолюция 24.2 милиона пиксела, който осигурява широк динамичен диапазон и отлично съотношение сигнал/шум при висока ISO чувствителност. Високоефективната структура на пикселите, комбинирана с мощния процесор Venus Engine, позволява стандартните настройки на ISO чувствителността да достигнат до ISO 51200.
Когато е необходима допълнителна разделителна способност, може да се използва режимът “Висока резолюция”, с помощта на който се заснемат изображения със зашеметяващите 96 милиона пиксела. Този режим комбинира информацията от осем кадъра, заснети последователно чрез прецизно изместване на сензора от системата за стабилизация на образа в тялото на фотоапарата (Body I.S.). Резултатът е RAW файл, съдържащ информацията за 12000 x 8000 пиксела. Предвидена е и специална допълнителна функция за потискане на размазването от движението. 
5-осевият стабилизатор на образа в тялото (Body I.S.) ефективно компенсира заклащането на фотоапарата и прави възможно снимането със скорост на затвора, по-бавна с до 5.5 степени (стопа) от нормално използваната. В комбинация с 2-осевия оптичен стабилизатор на образа (O.I.S.), вграден в обективите от серията LUMIX S, се образува двойна система за стабилизация, наречена „Dual I.S. 2“, която има увеличена ефективност до 6 степени (стопа)*2, и елиминира ефектите от различни видове движения на фотоапарата както при статични снимки, така и при запис на видео*3. Използвайки усъвършенствана технология, измерванията на вибрациите се правят не само посредством жиросензор, но и с използване на информацията от самия CMOS заснемащ сензор, както и от сензор за измерване на ускорението. 
За улеснение на фотографите е предвидено изобразяване на осцилограма за работата на стабилизатора на образа, наречена "I.S. Status Scope", която представлява графична интерпретация на вибрациите и спомага за елиминирането на източниците на заклащане на фотоапарата. 

LUMIX S1 предлага на филмовите творци изключително качество на видеозаписа и широк набор от инструменти, за да могат да упражняват пълен творчески контрол над заснетите кадри. 4K видео може да се записва с 60/50p*1, а при 30p се постига пълно прочитане на пикселите за изключително чисти и детайлни изображения.


За Васил Къркеланов 
Васил Къркеланов е популярен български фотограф. Известен още като телевизионен и кино-оператор, продуцент и режисьор на редица документални и арт-продукции, рекламни и музикални клипове. Участва в създаването на сп. EVA и българското издание на PLAYBOY, за което е снимал над 130 фото-сесии. Снимал е за издания като ELLE, GLAMOR, MAXIM. Васил Къркеланов е и един от основателите на ArtLive – онлайн медия за изкуство и култура. 

За Panasonic
Panasonic Corporation е световен лидер в разработването на разнообразни електронни технологии и решения за потребителска електроника, жилищни, автомобилни и бизнес приложения. Компанията, която през 2018 г. чества своя 100-годишен юбилей, се разраства в световен мащаб и сега управлява 591 дъщерни дружества и 88 асоциирани предприятия в цял свят, отчитайки консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 61.4 милиарда Евро за финансовата година, приключила на 31 март 2018 г. С решимост за нови постижения чрез иновации във всички направления, компанията използва технологиите си, за да създаде по-добър живот и по-добър свят за своите клиенти. За да научите повече за Panasonic: http://www.panasonic.com/global 

Фотогалерия: Panasonic официално представи LUMIX S1R и S1 в България

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии