Panasonic обяви актуализации на фърмуера за LUMIX G и версия за Mac на LUMIX Tether for Streaming

Panasonic обяви, че пуска актуализация на фърмуера за фотоапаратите от серията LUMIX G, издава версия на софтуера LUMIX Tether for Streaming (Beta) за Mac и разработва софтуера „LUMIX Webcam Software“ за Windows/Mac.

Програмите с актуализация на фърмуера са предназначени за моделите GH5, GH5S, G9, G90, G80 и GX9. Те целят подобряване на съвместимостта с новия статив/ръкохватка DMW-SHGR1 и повишаване стабилността на работа с обектива LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.

Двата нови софтуера LUMIX Tether for Streaming (Beta) и LUMIX Webcam Software са предназначени да разширят възможностите за работа с фотоапаратите LUMIX при Live Streaming.

Програмите ще бъдат налични на 21 юли 2020 г. на глобалния уебсайт за потребителска поддръжка на LUMIX:  https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.


LUMIX Tether for Streaming (Beta) за Mac

След като издаде софтуера LUMIX Tether for Streaming (Beta) за Windows, Panasonic сега пуска и версия на LUMIX Tether for Streaming (Beta) за Mac. Този софтуер е извлечен от конвенционалния софтуер „LUMIX Tether (Ver.1.7)“ и дава допълнителни визуални възможности и по-голямо удобство при live streaming предаване. За разлика от LUMIX Tether 1.7, LUMIX Tether for Streaming предлага Live View режим, в който графичните елементи, указващи зона на фокусиране, контролен панел и др. магат да бъдат премахнати и на разположение да остане само чисто изображение, подходящо за предаване на живо.

Потребителите могат да изберат дали да покажат или скрият графичните елементи по време на USB тетъринг връзка, според целите на използване.

LUMIX Tether for Streaming (Beta) се предлага като предварителна версия, която все още е в процес на разработка.

Съвместими модели: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9

Софтуер LUMIX Webcam Software

Докато LUMIX Tether for Streaming (Beta) основно е софтуер за свързано снимане, който може да се използва и за показване на образ от фотоапарата при Live Stream предаване, предстоящият LUMIX Webcam Software ще дава възможност съответният фотоапарат LUMIX  да се използва като уеб камера с USB връзка не само за поточно предаване на живо, но и за видеоконференции и други подобни. Съвместими модели: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9, DC-G100/G110*.

Дата на издаване*: края на септември (за Windows)/ края на октомври (за Mac), 2020 г.
*Датата на издаване на „LUMIX Webcam Software“ за DC-G100/G110 все още не е определена.


Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии