Panasonic Lumix GX9 предлага 20 мегапиксела, без low-pass филтър, подобрен механизъм на затвора

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 04, 2018
 
Panasonic анонсира безогледалната камера от системата Micro Four Thirds GX9. Тя предлага 20 мегапикселов сензор, чийто low-pass филтър е премахнат, за да се увеличи остротата в изображенията, а новият L/Monochrome D Photo Style е на борда за любителите на визията на черно-белия филм. GX9 не предлага защита срещу атмосферни влияния, за разлика от GX8 и G9.

GX9 предлага електронен визьор с 2.7 милиона точки (еквивалент), който може да се вдига на 90° нагоре, и сензорен дисплей с 1.2 милиона точки, който се накланя нагоре с 80° и надолу с 45°, за разлика от напълно артикулируемите дисплеи на G9 и GX8. Производителя твърди че електромагният механизъм за задвижване на затвора намалява сътресенията на камерата предизвикани от затвора с 90%.

Камерата разчита на автофокусна система с детекция на контрастта и е подпомогната от технологията DFD (Depth from Defocus), когато се използват обективи Panasonic. Естествено 4K (3840 x 2160) видео при 30p, 25p и 24p кадъра в секунда  е налице с всички свързани 4K Photo режими, включително два нови: Auto Marking и Sequence Composition. Auto Marking позволява на фотоапарата да идентифицира движението в 4K клип и да постави маркер, за да премине бързо към действието, а Sequence Composition улеснява създаването на композитни изображения на действие в камерата.

Вградената 5-аксисна стабилизация в тялото се комбинира с 2-аксисната оптична (ако е налична такава в обектива), което води до обща ефективност от 4 стопа. Wi-Fi и Bluetooth са достъпни за бързо споделяне на изображения.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 04, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии