Panasonic LUMIX DC-BGH1 - кутийка с изненади

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 14, 2020
Panasonic обяви пускането на пазара на 4K модулна мултифункционална стрийминг и кино "box" камера - LUMIX BGH1.

Новият модел е в компактен корпус с размери 93 х 93 х 78 мм и тегло от 545 гр, който не разполага с визьор и дисплей, а предлага 11 гнезда със стандартна 1/4"-20 резба за монтаж на нужните аксесоари. На разположение е и hotshoe за прикачване на външен микрофон (камерата има вграден стерео микрофон), осветление и други аксесоари.

Panasonic LUMIX BGH1 е оборудвана с активна вътрешна система за охлаждане с вентилатор, която гарантира непрекъснато видеозаснемане без прегряване, а компактните размери и ниското тегло я превръщат в подходящ избор при работа с гимбали и дронове за живи предавания, стрийминг, влогинг и кино продукции. След очаквания ъпдейт на фърмуера, BGH1 ще поддържа и Direct IP streaming. Възможността за пълен контрол и захранване (Power over Ethernet+) чрез Ethernet порта, както и наличните timecode и genlock BNC портове, дават голяма свобода при работа с многокамерни инсталации.За мониторинг, конфигуриране и контрол може да се използва и безжичната Wi-Fi и Bluetooth свързаност чрез приложението LUMIX Sync, инсталирано на смарт устройство. На разположение е и 2.5mm LANC порт за дистанционен контрол, както и USB 3.1 Gen 1 Type-C вход за използване с приложението LUMIX Tether.

Камерата е с 10.2-мегапикселов микро 4/3 сензор с Dual Native ISO и 13 стъпки динамичен обхват. Тя записва 10-bit 4:2:0 DCI и UHD 4K/60p, както и 10-bit 4:2:2 4K/30p видео, като поддържа BR.2100, V-Log L и HLG. Режимите Slow и Quick дават възможност за slow и fast motion запис. Автофокусната система на Panasonic BGH1 е от най-ново поколение с deep-learning при детекция и проследяване на хора и животни.

Panasonic DC-BGH1 позволява запис в във формати ALL-Intra Long GOP, MOV и MP4, и поддържа кодеците H.264 и H.265/HEVC. Камерата извежда към външни устройства до 4K видео през HDMI и до Full HD през 3G-SDI. Това може да се случва и едновременно, за едновременен мониторинг и запис.

Камерата записва 48 kHz/24-bit LPCM аудио, като на разположение е 3.5mm жак за външен микрофон и изход за мониторни слушалки.
 
Контролите, разположени по корпуса, включват четирипосочен джойстик, разположен върху горния панел, няколко функционални и три програмируеми бутона. Налице са два слота за SD карти памет (UHS-II), светлинни индикатори за ефир (tally lights) на предната и задната част на корпуса, и множество портове: 
- видео изход: 1x BNC (3G-SDI); 1x HDMI (HDMI 2.0)

- аудио: 1x 1/8" / 3.5 mm Stereo Mic Level вход; 1x 1/8" / 3.5 mm Stereo изход

- други: 1x USB Type-C (USB 3.1 Gen 1) Data, Control, Video вход; 1x BNC Timecode Data I/O; 1x BNC Genlock Data I/O; 1x RJ45 LAN Control, Monitor, Video I/O; 1x 2.5 mm LANC Control вход
 Първите доставки и цената в магазини ФотоСинтезис се очакват около средата на ноември 2020 г.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 14, 2020

Фотогалерия: Panasonic LUMIX DC-BGH1 - кутийка с изненади

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии