Olympus разширява гамата си с нов професионален ОМ-D фотоапарат

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 23, 2019

Olympus представи новия си OM-D E-M1X фотоапарат – надежден, бърз, с изображения с високо качество, създаден специално за професионалните фотографи. Olympus остава верен обещанието си да предлага лека и компактна техника и E-M1X е все още най-компактен за този клас.

Новото попълнение на професионалната гама OM-D подчертава потенциала сензора Micro Four Thirds и е оборудван с най-новите технологии. В здравото му тяло е интегриран още и вертикален грип за максимално удобство и надеждност при всякакви ситуации.

OM-D E-M1X може да се похвали с най-добрата в света стабилизация на изображението, подобрена и бърза автофокусна система, както и два TruePic VIII процесора за изображение, позволяващи светкавична реакция и ръчно снимане с висока резолюция на кадъра. С този микс от впечатляващи функции фотоапаратът представлява перфектна комбинация от мощност и лесна преносимост. 

Комбиниран със серията обективи на Олимпус M.Zuiko, постигате висококачествени изображения и показвате истинския си потенциал в областите, където портативността, скоростта и надеждността са ключови.

Вграденият верикален грип дава допълнителна сигурност при работа, която много префесионални фотографи търсят. Тъй като дизайнът на хоризонталния и на вертилакния грип е един и същ, потребителят много лесно и интуитивно движи ръката си при снимане.

Височината, формата и разположението на бутоните са изцяло подобрени и гарантират по-интуитивна работа и пълна концентрация върху композирането на снимката през визьора, който също е с нов - подобрен дизайн и топ клас увеличение 0.83x (екв. на 35mm). Добавен е и мултиселектопрен джойстик и в двете позиции (вертилана и хоризонтална), така че потребителите лесно да сменят фокусните точки и зони. 

Новият OM-D е изключително прахо, влаго и студозащитен. Тези защити се разпростират и върху всички слотове и дори и при включени микрофон, слушалки или кабел за дистанционно управление.

Благодарение двете мощни батерии BLH-1 (същата е и в тялото E-M1 Mark II) с E-M1X можете да направите до 2,580 кадри с едно зареждане. Допълнителен плюс е зареждането през USB Power Delivery (USB-PD) от източници с до 100 W.  Това гарантира бързо презареждане само за 2 часа.
 
Автофокусната система на апаратите OM-D е изцяло преработена в E-M1X: запазени са кръстосаните 121 точки с детекция по фаза, както е и при OM-D E-M1 Mark II, но целия AF алгоритъм е преработен и драстично подобрен.

Много различни настройки на AF са възможни, включително различни режими AF target modes (сега с група от 25 точки), както и custom AF area position settings, когато държите фотоапарата в хоризонтална или верикална позиция. Възможна е бърза смяна на фокусните точки с новия мултиселекторен джойстик.
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 23, 2019

Фотогалерия: Olympus разширява гамата си с нов професионален ОМ-D фотоапарат

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии