Olympus добавя 4K и Bluetooth в PEN E-PL9

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 28, 2018

Olympus представи безогледалната камера PEN E-PL9, която се явява като развитие по отношение на дизайна и характеристиките спрямо своя предшественик PEN E-PL8. Наследникът има по-ясно изразен грип и по-голям диск на режимния селектор, а изкуствената кожа в по-голяма степен обгръща тялото му. В E-PL9 най-накрая има и вградена светкавица, така че вече не е нужно да се суетите около малката външна светкавица, която идваше с предходните модели.
E-PL9 използва 16 мегапикселов Live MOS сензор и процесор TruePic VIII, същите като тези в E-M10 Mark III. Стабилизацията на изображението при PEN E-PL9 обаче е само 3 аксисна за ралика от тази в E-M10 III, където тя е 5 аксисна. И двете камери използват една и съща 121 зонова контрастна автофокусна система с възможност за разпознаване на лица и очи.
Най-забележителните нововъведения обаче са 4K видеото и Bluetooth комуникацията. Bluetooth позволява бързо сдвояване и възможност за прехвърляне на маркираните снимки, дори докато фотоапаратът е изключен. Olympus също така добави функцията "Sweep Panorama", нов арт филтър симулиращ instant филм и подобрява значително автоматичния избор на сцена.

E-PL9 ще се предлага както самостоятелно, така и в комплект с 14-42mm F3.5-5.6 елекртозум обектив. Наличните цветове включват черно, кафяво и бяло.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 28, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии