Olympus µ760 - стил и съдържание

Създаването на една от най-успешните серии фотоапарати в световния пазар е предизвикателство, с което не всеки може да се справи. Olympus стартира µ- серията още през далечната 1991 г. с първия в света фотоапарат със супер прецизен 100 стъпков автофокус. До края на производството му са продадени над 5 млн. бройки.  Продажбите на лентовите фотоапарати  от тази серия  надхвърлят 30 млн бройки до ден днешен. През 2001г. супер успешната серия на Olympus продължава вече с нов цифров облик, а дигиталните компактни фотоапарати от µ-серията заемат водещото място в продажбите на Оlympus. 
Тайната на успеха? Същата, която започва с първия произведен фотоапарат µ  и важи за всеки следващ нов модел: супер компактен и лек фотоапарат, който е изключително стилен и технически съвършен. 

Последното ново предложение на марката Olympus - µ 760 не прави изключение.
Благодарение на изчистения дизайн и разнообразните цветови варианти на корпуса – светло-сребристо, тъмно-синьо и рубинено-червено, този модел излъчва неподражаем индивидуален стил. Компактните размери и елегантните очертания на тънкото метално тяло допълват приятното усещане в момента, в който го вземете в ръце.

Както при цялата µ-серия, корпусът e влаго и прахо защитен - нововъведение на  Olympus,  с което до момента не може да се похвали компактният клас на нито един друг производител. Тази екстра не само прави фотоапарата изключително издръжлив на лоши климатични условия, но и позволява много по-голяма свобода при работа с него. Нито дъжда, нито водните пръски на брега на морето могат да ви попречат, за да заснемете това, което желаете. По-обстойното  запознанство  с Olympus µ 760 разкрива, че стилът е подплатен и с качества, заслужаващи внимание. Резолюцията от 7.1 мегапиксела за снимки с отличен детайл и 3х оптичното приближение са съчетани с двойна стабилизация на изображението, което значително намалява вероятността от размазване на снимките вследствие на трепването на фотоапарата, като съществено увеличава шанса да направите сполучлива снимка на бързо движещ се обект или при слабо осветление. Това е постигнато благодарение на комбинацията на механична стабилизация, която регистрира движението на фотоапарата и го компенсира чрез изместване на матрицата и цифрова стабилизация. Резултатът - можете да снимате на около осем пъти по-слаба осветеност от нормално необходимата за получаване на ясни снимки с чист детайл. 

Наличната само при Olympus BrightCapture технология също помага при липса на достатъчно светлина. Тя ви позволява да виждате изображението на обектите върху дисплея до 4 пъти по-яркото – т.е. доброто кадриране е възможно в почти пълна тъмнина. Друга нейна функция е  подобряване на автофокусната система  при същите условия. Благодарение на нея може да избегнете употребата на светкавица и да запазите автентичната атмосфера на ситуациите, които снимате. Тя е достъпна и при видеозапис.Тук е моментът да споменем и  широкия диапазон на светлочувствителност  от 64 до 1600 ISO за  работа при всякакви светлинни условия.
LCD дисплеят с диагонал 2.5 инча е един от най-добрите, които се използват при дигиталните фотоапарати. Той разполага с 230 000 точки и супер кристална технология, даваща изображение с изключителна детайлност, независимо от какъв ъгъл го гледате, а също и отлична видимост при ярко слънце.

Струва си да отбележим и TruePic TURBO процесора, с който фотоапаратът става по-бърз във всяко едно отношение. Процесорът гарантира светкавичен старт, подобрява цветопредаването и изчистването на шума, работата на автофокуса и др., благодарение на което няма опасност да изпуснете най-ценните моменти.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии