Olympus LS-P4 - компактен и многофункционален музикален рекордер

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 15, 2018

Olympus LS-P4
е линеен PCM рекордер 
за професионалнен аудиозапис за видео, музика, интервюта и с още много други възможности. LS-P4 е със стилен, но здрав метален корпус, събиращ се във всеки джоб, а технологиите, побрани вътре, са гаранция за Hi-Res звук, където и да го ползвате.

Новият рекордер е с известната система TRESMIC 3 – 3 микрофона за подобрена честота за стерео запис и качество, което е по-добро от това на CD - Linear PCM 96kHZ/24bit формат. Новото в LS серията, с което LS-P4 може да се похвали, е възможността за запис и плейбек във формат FLAC – до 96kHz/24bit. Това ще позволи на потребителите да постигнат същото качество като при PCM, но със значително по-малък размер на файловете.

Освен, че е Hi-Res музикален плеър и има Bluetooth съвместимост и възможност за нормализиране на звука вътре в устройството, LS-P4 предлага също и fade-in / fade-out ефект, както и възможност за наслагване на записи директно през менюто и без необходимост от компютър за редакция. 

PRO качество, малък размер и широка употреба 

Записът на Hi-Res звук и плейбек в рекордер  с толкова компактен размер, прави от Olympus LS-P4 желан инструмент за линеен PCM запис при професионално видеозаснемане. YouTube ентуасиасти, музиканти и други биха се наслаждавали освен на качеството на звука и на многото други характерстики, които моделът е взел от реномираната серия Olympus LS – компактност, надеждност и дизайн. 

Да обърнем внимание на филмопрозиводството. В комбинация с последните модели фотоапарати Olympus, които предлагат 4K видео - OM-D E-M1 Mark II и ОM-D E-M10 Mark III, както и чисто новия Olympus PEN E-PL9, LS-P4 става перфектното устройство за прозиводство на професионални видеозаписи на различни теми – пътешествия, документални репортажи, сватби, концерти и др. с Hi-Res звук. Чудесна работа върши и за YouTube видео.

Hi-Res aудиозапис, постигнат благодарение на последните технологии в бранша 
С честотен спектър от 20Hz до 20kHz, вградената система микрофони TRESMIC 3 гарантира богат стереофоничен звук без значение от средата на запис. Когато звукът става прекалено силен, в играта влизат възможността за потискане на нивото (SPL) до 120dB без клипинг, както и новите 2 микрофона с функция за потискане на шума. Ако пък записът е направен на прекалено ниски нива, вградената в устройството функция за нормализация позволява подсилването му без загуба на информация, като това вече може да се прави и във формат MP3. В сравнение с предишни модели Olympus LS, както и с други устройства от този клас, LS-P4 има добавена една уникално добра екстра: той е първият линеен PCM рекордер с възможност за FLAC запис. Благодарение на по-добрата компресия, потребителите вече ще се радват на нива на семплиране до 96 kHz/24-Bit, при което файловете ще са с 30% по-малки спрямо тези в PCM или WAV. Ако е необходимо, записите могат естествено да бъдат запазени и във формат PCM, WAV или MP3.

Музикален плеър. Допълнителни характеристики и аксесоари 
Освен голямата вградена памет 8GB, LS-P4 предлага и слот за външна Micro SD карта, както и USB конектор. Olympus LS-P4 има и Bluetooth за безжична връзка с други устройства. Всичко това е добре дошло, когато ползвате рекордера като музикален плеър (също и за HiRes FLAC файлове), заедно с безжични Bluetooth слушалки или колони. В опаковката е включен и адаптер за статив за допълнителна функционалност. Можете да свържете LS-P4 и с различни фотографски системи (напр. моделите Olympus OM-D), като използвате кабел и адаптор за чехъла за светкавицата. В избрани страни, Olympus LS-P4 ще се доставя с безплатен лиценз за софтуер Steinberg’s WaveLab LE audio editing, осигуряващ не само възможност за запис и редактиране на Hi-Res аудио файл вътре в устройството, но и производството на видео, подкасти, музикални тракове на професионално равнище с помощта на компютър.
 

 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 15, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии