Нов обектив LUMIX S с бленда F1.8 и фиксирано фокусно разстояние

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 05, 2020
Новият Lumix S 85mm f/1.8 е компактен и лек къс телеобектив с фиксирано фокусно разстояние и широка бленда f/1.8, създаден за пълноформатните безогледални камери с L-mount. Фокусното разстояние от 85mm е класическо за портретна фотография и в съчетание с широката бленда създава красив боке ефект.
Оптичната схема на обектива съдържа две ED (Extra-low Dispersion) лещи, които ефективно намаляват надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на увеличението. За постигане на характерния за обективите Panasonic S красив боке ефект, Lumix S 85mm f/1.8 осигурява възможност за плавна градация на разфокусирането, от най-рязко фокусираната част към съседните зони на изображението, както и плавен, кръгъл боке ефект без винетиране при точковите светлинни източници.

Lumix S 85mm f/1.8 е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки. Това осигурява плавно, прецизно и почти безшумно фокусиране, което го прави изключително подходящ за видеозапис.

Със своите компактни размери и ниско тегло от само 355 грама, Lumix S 85mm f/1.8 се отличава с изключително висока мобилност. Здравата му конструкция е устойчива на прах и влага, а също и на замръзване, и осигурява добра преносимост и възможност за работа в тежки условия и при ниски температури – дори при -10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 67 mm, а диафрагмата е с 9 ламела, формиращи кръгъл отвор.

Lumix S 85mm f/1.8 е първият от планираните от Panasonic четири обектива с  f/1.8 за Full-frame серията LUMIX S. Четирите  f/1.8 обектива се характеризират с еднакви размери и еднакво разположение на бутоните за управление, което осигурява значителна лекота при използването им. Например, когато фотоапаратът е закрепен на карданен механизъм, обективите се сменят бързо и лесно, с минимално регулиране на елементите на окачването. Също така, благодарение на еднаквия диаметър на резбата, могат да се използват едни и същи филтри.

Първите доставки на Lumix S 85mm f/1.8 във Фотосинтезис се очакват в последната седмица на ноември, а очакваната цена е 1299лв.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 05, 2020

Фотогалерия: Нов обектив LUMIX S с бленда F1.8 и фиксирано фокусно разстояние

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии