MOLUS - нова серия джобно насочено LED осветление от Zhiyun-Tech

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 21, 2023
Zhiyun-Tech представи нова серия компактно насочено LED осветление. Zhiyun-Tech MOLUS стартира с два модела Bi-Color COB осветление - G60 и X100 с мощност съответно 60 и 100W.

И двата модела са разработени с мисъл за максимална мобилност. Насоченото LED осветление Zhiyun-Tech MOLUS G60 е с наистина джобен корпус с тегло от едва 300 г и размери 9 х 6.7 х 6.7 см и може да бъде носено практически навсякъде. Моделът предлага цветна температура от 2700 до 6500K, контрол на интензитета от 0 до 100% и високи стойности на CRI и TLCI от 96 и респективно 97, като така покрива много от изискванията дори при професионална работа. Контролът на параметрите може да се осъществи чрез селекторите на задния панел, оборудван и с дисплей, както и чрез мобилно приложение. LED осветлението може да се зарежда с включения мрежов адаптер или през USB Type C порта. Компактният корпус е оборудван с активно охлаждане и се доставя със скоба за монтаж със стандартна 1/4"-20 резба, рефлектор, дифузьор тип купол и захранващ адаптер. На разположение ще бъдат и други компактни аксесоари, които да осигурят допълнителна гъвкавост при употреба на Zhiyun MOLUS G60 - мини трипод, мини софтбокс с грид и адаптер за байонет Bowens.

LED осветлението Zhiyun-Tech MOLUS X100 е малко по-тежък и обемист модел с тегло от 385 г и размери 14.5 x 9.5 x 3.6 см. Той е със същите параметри по отношение на цветна температура, контрол на интензитета и др. при CRI и TLCI от 95 и респективно 97, но осигурява по-голяма мощност. За разлика от G60, LED осветлението Zhiyun MOLUS X100 може да бъде захранвано освен чрез мрежов адаптер и през USB-C порта, също и чрез опционална батерия-грип, което осигурява още по-голяма гъвкавост при работа на терен. Прибавени са и два креативни функционални режима - Live Mode, който позволява едновременното включване на множество MOLUS X100 и Music Mode, при който моделът автоматично се синхронизира със звучащата наоколо музика за ефектно осветление. Корпусът на Zhiyun MOLUS X100 също е оборудван със система за активно охлаждане, дисплей и удобни контроли, както и с две стандартни 1/4"-20 резби за монтаж. И тук е на разположение възможността за контрол чрез мобилно приложение. Доставя се с рефлектор и захранващ адаптер. Интересно допълнение към модела е опционалният грип-батерия, който едновременно захранва LED осветлението и улеснява работата с него като предоставя по-удобен захват. Предлага се също софтбокс с грид и адаптери за байонет Bowens B и ZY, чрез които MOLUS X100 може да присъедини други аксесоари.

Очаквайте скоро джобното насочено LED осветление Zhiyun-Tech MOLUS в магазини ФотоСинтезис.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 21, 2023

Фотогалерия: MOLUS - нова серия джобно насочено LED осветление от Zhiyun-Tech

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии