Загрос – свободен живот - Есхаг Агайи / 22.11 - 10.12.2018 / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия | 22 Ноември 2018 - 10 Декември 2018
Откриване: 22.11 (четвъртък), 19:00 ч.
във Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия,
Изложбата може да бъде видяна до 10.12.2018 г.
 

„Някои историци смятат, че номадския начин на живот в Иран води началото си от преди 8000 години. В някои периоди нашествието на враждебни племена са принуждавали жителите на населените места да напускат домовете си и да сменят местообитанията си, а в други, навлизането на племена и народи с номадски корени, военни експедиции или имигранти, търсещи препитание са пристигали на територията на Иран.
 
Номадските племена със своята независима икономика и средства за препитание, прост начин на живот и мирно съвместно съществуване с природата, прекосяват планини и долини през вековете и са оказват влияние върху историята, културата и икономиката на Иран.
 
Номадският живот е най-старият начин на живот, чиято устойчивост и до днес го прави привлекателен за изследователи и историци, които го наричат "най-атрактивен в епохата на технологиите".
 
От дълги години номадските племена пазят своите уникални традиции, начин на живот, домакинство, език, музика, храна, занаяти, танци, специфично облекло, ритуални костюми и церемонии.
 
Номадски племена може да се срещнат в различни региони на Иран, от запад към югоизток, от изток към югоизток, на северозапад и в среден Иран. В своята работа се опитвам да документирам тяхното ежедневиe и културно-историческо наследство по един артистичен начин. Модерността прониква във всички социални структури днес и номадските групи не са изключение. Моите фотографии са опит да бъдат запазени от забравата обичаите и вярванията, с които съм отраснал.“ 
 

 
Автор на изложбата е Есхаг Агаели, роден през 1976 г. в Иран. Дипломиран бакалавър по фотография. Участвал е в повече от сто групови изложби в Иран и чужбина и е показвал десет самостоятелни изложби. Преподава фотография в Хозе Хонари – Иран. Носител на златни медали от Yalda и Village Photo Competitions. 
 
Участник в:
    • 12th Shanghai International  Photo Festival, Китай, 2012.
    • 16th Ping Yau International  Photo Festival, Китай, 2016.
    • 2nd  International  Portrait Photo Festival, Германия, 2017.
 
Изложбата може да бъде разгледана до 10-ти декември 2018 г. в кафе галерията на Фотосинтезис Арт Център.
Партньор на изложбата е Културен институт на Иран в България. 

 
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Ноември 22, 2018

Фотогалерия: Загрос – свободен живот - Есхаг Агайи / 22.11 - 10.12.2018 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии