Новите видеокамери GoPro HERO8 и GoPro MAX 360

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 03, 2019
GoPro, компанията-нарицателно за видеокамери, щом  става дума за екшън, обяви своите нови и засега най-добри модели - GoPro HERO8 Black и GoPro MAX 360

Докато HERO8 Black е подобрен вариант на класическата екшън видеокамера на GoPro, MAX предлага в добавка 360-градусово видеозаснемане и 270-градусови панорамни снимки. 


GoPro HERO8

Подобно на GoPro HERO 7, HERO 8 предлага детайлно UHD 4K60 видеозаснемане, водоустойчивост до 10м дълбочина без използването на допълнителен корпус и 1080p live streaming, но е оборудвана и с множество подобрения:Корпусът на GoPro HERO 8 е с нов дизайн, който позволява бързото и удобно прибиране и изваждане на елементите за монтаж на камерата, както и по-удобен и бърз начин за смяна на батерията, и е с 14% по-лек от този на HERO7.  

Обективът предлага 4 режима на зрителния ъгъл, които могат да бъдат лесно избирани само чрез потупване на корпуса на видеокамерата, а освен това е и два пъти по-устойчив на удар от този на GoPro HERO7.

Една от най-интересните новости в GoPro HERO8 е опционалната рамка GoPro Media Mod, която дава възможност за включването на множество допълнителни аксесоари като микрофон, осветление или допълнителен дисплей, както и Battery Mod опцията за използване на допълнителна батерия при заснемане на по-продължителни събития.

Новата стабилизация HyperSmooth 2.0 осигурява изключително плавно видеозаснемане, подобно на това при използване на жиростабилизирани системи (гимбали). Тя е на разположение при всички разделителни способности и кадрови честоти, и предлага два режима - стабилизирано широкоъгълно заснемане и супер стабилизация при по-малък зрителен ъгъл. В допълнение HyperSmooth 2.0 подобрява представянето на видеокамерата в условията на по-слаба осветеност и дава възможност за автоматично нивелиране на хоризонта за най-лудите каскади.

GoPro HERO8 предлага и функцията TimeWarp 2.0, с която можете да записвате супер стабилизирани time-lapse клипове с възможност да забавите скоростта до реално време, когато искате да съсредоточите вниманието върху конкретен момент. TimeWarp 2.0 може също така да регулира автоматично скоростта си въз основа на вашето движение, тип сцена и осветление. За вашите нощни преживявания, Night Lapse предлага избор от 1080p до 4K нощни time-lapse видеоклипове.

Заснемането на статични изображения с 12MP също са подобрени с по-качествен HDR в SuperPhoto + и с функцията LiveBurst, която записва 1,5 секунди преди и след снимката, за да можете да изберете най-добрия кадър или да споделите момента като бързо видео.

Освен всичко това, GoPro HERO8 Black разпознава до 15 гласови команди на най-малко 12 езика, дори и ако английският ви е с австралийски акцент.

 


GoPro MAX

Компактната видеокамера GoPro MAX предлага съвсем не-компактни възможности - 5.6K30 видео, стабилизация HyperSmooth, touch-screen и възможност за превключване между 360-градусов и стандартен HERO режим са само част от тях:Също като предшественика GoPro Fusion, MAX заснема 360˚ видеоклипове и е водоустойчива до 4.8 м, разполага с вграден GPS, заснемане на снимки, гласови команди и 360-градусов аудиозапис. Новите функции на MAX включват PowerPano за заснемане на зрелищни коригирани панорамни снимки с 270-градусов обхват без да се налага завъртане на камерата, сглобяване на панорамите и 360-градусовото видео директно в камерата за по-лесно зареждане и редактиране, както и програмируеми от потребителя преки пътища на дисплея до най-често използваните функции.

HERO режим

Както при HERO8, и в режим MAX HERO можете да избирате между 4 режима на обектива, да използвате функцията TimeWarp, с която можете да записвате супер стабилизирани time-lapse клипове с възможност да забавите скоростта до реално време, когато искате да съсредоточите вниманието върху конкретен момент, както и автоматично нивелиране на хоризонта. Можете също да използвате режима HERO, за да предавате на живо в 1080p и удобно да заснемете селфи, ориентирайки се чрез дисплея на камерата. GoPro MAX предлага и разпознаване на сцени за най-добри резултати на плажа, ски пистите или под водата.

Аксесоарите за MAX включват резервни протектори за лещи, капачки за лещи и странични врати. MAX Grip & Tripod може да се използва с който и да е GoPro, но е специално създаден за запис в 360˚, без да се включва в кадъра. Двойното зарядно устройство MAX автоматично определя коя MAX батерия да се зарежда първо и може да се използва с GoPro Supercharger за до 48% по-бързо зареждане.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 03, 2019

Фотогалерия: Новите видеокамери GoPro HERO8 и GoPro MAX 360

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии