Управление на цвета и подбор на медии за фотографски печат – лекция с Георги Чакъров / 01.11.2016, 19:00 ч. / София (видео)

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 01 Ноември 2016 от 19:00 до 21:00 ч.
01 ноември (вторник), 19.00 – 21.00 часа
София, бул.”Васил Левски”57

На 15.10.2016 навършвам 45 години.
Винаги съм очаквал момента, в който ще порасна и ще стана сериозен, но вече започнах да губя надежда.
Бих се поласкал с удоволствие, определяйки себе като "Self-Made Man".
Но понеже егото ми е отстранено по хирургичен път, а самозаблуждаването смятам за един от най-големите грехове, неизбежно си давам сметка, че дори най-важните неща, които съм направил през тези години, са само частично моя заслуга - прекрасното ми семейство и трите ми деца. Без помощта на моята съпруга и партньорка в живота, нямаше да се справя. Както нямаше да се справя и с бизнеса си, ако не работех с екип от най-добрите хора и професионалисти, с които животът ме е срещал.
Обичам да рисувам от дете, но никога не съм смятал да ставам художник. Обичам да снимам, но не бих го правил за пари. Обичам изкуството, когато ме кара да усещам. Прекланям се пред майсторството и професионализма, но най-много ценя човещината. Занимавам се професионално (и персонално) с печатни технологии и материали горе-долу от момента, когато Министерството на отбраната реши, че съм затъпял достатъчно от нощни постове и казармени мъдрости и ме обяви за "изпълнил гражданския си дълг".
Нямам хобита, защото истински обичам това, което работя. Не ми остава време и енергия за други глупости.
Без претенции да съм експерт, но стъпвайки на 25-годишната купчина от опит, знания, търсения, драми, бури в чаша вода и борба с крещящата профанизация, ще се опитам в стегнат вид, без висок стил, без корпоративна реклама, без меринджейски трикове, да обясня колко просто и същевременно, колко фундаментално важно е за един фотограф (или wannabe-фотограф, защо не и графичен дизайнер), управлението на цвета. И понеже, както казва Павел Червенков, фотографията има нужда от тяло, то със сигурност ще стане дума за печат, при това за фотографски печат. Настройки, избор на медия, отпечатване, довършване и най-важното - създаване на правилни очаквания за резултатите.
Човек трябва да е от друг свят, за да си загуби времето с подобен семинар - та нали всичко сега е Фейсбук, интернет, 4К, UHDTV, ретина дисплей на айфона...
В този смисъл, аз съм Уфолог, защото ще се радвам да се срещна и да споделя малкото, с което мога да съм полезен, именно с тези от вас, които са от онзи друг свят.
Ще се видим на 1-ви ноември, ако Съдбата (или организатор от Фотосинтезис) не реши друго! :-)

Вход: Свободен


Как протече лекцията - вижте тук, а репортажни снимки може да разгледате в галерията под статията:

Фотогалерия: Управление на цвета и подбор на медии за фотографски печат – лекция с Георги Чакъров / 01.11.2016, 19:00 ч. / София (видео)

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии