Samyang V-AF 75mm T1.9 - първият автофокусен Cine обектив в света

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 23, 2022
Samyang обяви пускането на пазара на първия автофокусен Cine обектив - V-AF 75mm T1.9. Това е първият модел от планираната серия от 5 V-AF обектива, като останалите четири ще бъдат 20, 24, 35 и 45mm T1.9.

Новата серия комппактни и леки автофокусни кино обективи е разработена основно с мисъл за създателите на видео - самостоятелно и в малки продукции - като размерите и цветопредаването са унифицирани, за да улеснят максимално снимането (особено с гимбал и дрон) и постпродукцията.

Корпусът на V-AF 75mm T1.9 е защитен от прах и пръски вода и е оборудван с два светлинни tally индикатора, бутон за задържане на фокуса и програмируем превключвател, което ще бъде така и при останалите обективи от серията. Байонетът е метален, за да осигури безгрижно ползване, резбата за аксесоари е 58 mm, а на корпуса - 70 mm. В предната част на обектива има електрически конектор, който да осигури комуникацията с бъдещите аксесоари, специално разработени за Samyang V-AF.

Samyang V-AF 75mm T1.9 и останалите обективи от серията ще предлагат достатъчна разделителна способност за заснемане на до 8K видео. STM моторът осигурява бързо, тихо и прецизно автоматично фокусиране, а големият ход на фокусния пръстен от 300° дава възможност за изключително плавен преход на фокуса.

Останалите четири обектива от серията Samyang V-AF ще се появят до края на 2023 г., като първите два - Samyang V-AF 35mm T1.9 и 24mm T1.9 се очакват още през тази година.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 23, 2022
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии