Samyang пуска два нови автофокусни обектива

 
Само в рамките на седмица, корейската компания Samyang представи обективите AF 24/2.8 FE и AF 85/1.4 EF. Samyang нарича първия от тях "малък, но широк" - и с право. Той е с дължина едва 37мм, но предлага широк ъгъл на заснемане благодарение на фокусното си растояние от 24мм и покритие на Full Frame кадър. Обективът е автофокусен и е с тегло само 93 грама. Съвместим е с безогледалните камери на Sony с Е байонет. Оптичната схема на обектива е съставена от 7 елемента в 7 групи. Три от оптичните елементи са асферични и два от тях са с висока степен на пречупване на светлината. Обективът също така има "ultra multi coating" покритие, което помага да се сведат до минимум хроматичните аберации и нежеланата дисперсия на светлината. Минимално разстояние на фокус измерено от фокалната равнина е само 24 сантиметра, а наличието на гумен фокусен ринг е особенно удобно при положение, че решим да фокусираме на ръка.

Вторият представен обектив е Samyang AF 85/1.4 EF. Той отново е автофокусен, но е предназначен за огледално-рефлексните камери на Canon с EF байонет. Телеобективът е още едно допълнение в нарастващото портфолио от автофокусни обективи на Samyang. В конкретния обектив се използва усъвършенствана двумоторна система, осигуряваща по-бърз и точен автофокус според Samyang. Минималното разстояние за фокусиране е 90 сантиметра, теглото на обектива е 485 грама, а дължината му е 72 мм. Той е изграден от девет оптични елемента в седем групи, включително "hybrid aspherical" елементи. "Ultra multi coating" покритието е предназначено да премахне отблясъците. Конструкцията на Samyang AF 85/1.4 е устойчива на различни атмосверни влияния, което би трябвало да го направи подходящ за снимане в по-неблагоприятни условия.
Освен с оптичните си качества Samyang AF 85/1.4 би трябвало да привлече клиенти с очакваната близо 2 пъти по-ниска цена спрямо тази на Canon 85mm F1.4 IS USM. Очаква се да бъде наличен през юли 2018 в магазините на Фотосинтезис.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии