Среща-разговор с Паоло Уудс / 19.04 от 18:30 часа / София, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"

Едно от водещите имена в съвременната фотогафия Паоло Уудс ще гостува в София по покана на галерия Синтезис и Френския институт в България, за да открие изложбата The Heavens. На 19 април от 18:30 ч. в аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, носителят на две награди от World Press Photo ще разкаже за различни свои дългосрочни проеки и за работата си като фоторедактор на френското списание Kometa.

Освен мащабното артистично изследване на офшорните зони The Heavens, което реализира заедно с Габриеле Галимберти, Паоло ще представи и проекта The State, посветен на Хаити, който е показан в Musée de l'Élysée в Лозана през 2023 г. и се превръща в най-посещаваната изложба в историята на музея. Последният му проект – Happy Pills, който задава въпроса можем ли да сложим щастието в едно хапче, включва фотокнига, изложба и документален филм.


Кога: 19 април от 18:30 часа 
Къде: Aула на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

Събитието ще се проведе на английски език без превод на български

Вход: Свободен

ЗА ПАОЛО УУДС
Паоло Уудс е роден през 1970 г. в Хага, Нидерландия. Израснал е в Италия, живял е в Париж, Лондон, Хаити и Кот д’Ивоар. Работата му е фокусирана върху дългосрочни проекти, които съчетават фотография и журналистически разследвания.  Публикувал е осем фотокниги, включително Un Monde De Brut, която изследва петролната индустрия и Chinafrica, която разглежда внушителния възход на китайското влияние в Африка, като и двете са реализирани съвместно с Серж Мишел, журналист от Льо Монд.  

От 2022 г. е артистичен директор на фестивала Cortona On The Move, водещ фотофестивал в Италия. През 2023 г. става един от петимата учредители и фоторедактор на френското списание Kometa, посветено на дългосрочни журналистически проекти, фотография и дискусии.  

Проектите на Паоло са публикувани в престижни международни издания като Ню Йорк Таймс, Льо Монд и Гардиън. Прави самостоятелни изложби във Франция, САЩ, Италия, Швейцария, Китай, Испания, Германия, Холандия и Хаити и участва в множество групови изложби по целия свят.  Негови фотографии са част от обществени и частни колекции, сред които: Musee de l’Elysée, Френската национална библиотека, колекцията на шейх Сауд Ал-Тани и The Michalski Collection. Той е съосновател на Riverboom – колектив и издателство, което изследва границите на фотографския език.

Събитието е част от съпътстващата програма на изложбата The Heavens в галерия Синтезис, която се осъществява с подкрепата на Френското посолство в България, Френски институт в България, Фотосинтезис и в партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и продуцентска компания Intermezzo Films.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии