Представяне на книгата на Зафер Галибов "Светлописи" / 09.05.2017, 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 09 Май 2017 от 19:00 до 21:00 ч.
Начало: 09.05 (вторник), 19.00 ч.
София, бул.”Васил Левски”57

„Зафер Галибов е български фотограф – художник, доктор по Изкуствознание и изобразителни изкуства към БАН и дипломиран магистър по Културология.
Автор е на множество изложби – над 20 в България и над 50 в чужбина, а към момента е сътрудник на списание „Биограф" и преподавател по фотография към Факултета по журналистика на СУ. 
 
В авторската си книга „Светлописи" Зафер Галибов тръгва по следите на мнозина от известните и не толкова както ги нарича той „художници, които рисуват със светлина". „Светлописи" е поклон пред фотографията и обяснение в любов към нея" споделя проф. Анна Топалджикова – правнучка на фотографа Иван Карастоянов – един от фамилията Карастоянови – основатели на Българската фотография" 
 
Проф. Топалджикова продължава: „Книгата е написана увлекателно, с език близък до духа на времето, в което хората са се влюбвали в това онова, подпалващо въображението към изкуството и избирали фотографията като свое призвание".
 
Самият автор споделя за книгата си: „Искам книгата за историята на българската фотография да се разпростре съзвучна с цялото многообразие на историята на цивилизацията като нейно неделимо цяло. Светлописите са индивидуалната памет на преживяното. Работата на милионите фотографи по света е начин да се управлява една машина на времето. Те ежедневно създават изображения в галерията на нравите като съчетават силно чувство за история и непреходни ценности в образи на един език, разбираем за всеки човек на планетата."

Фотогалерия: Представяне на книгата на Зафер Галибов "Светлописи" / 09.05.2017, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии