Портфолио ревю - BULB Collective с Корнелиу Раду Сарион, Ирис Мариа Туса и Свилен Начев / 19.01.2018, 16:30 ч. / София

ФОТОСИНТЕЗИС АРТ ЦЕНТЪР, КАФЕ-ГАЛЕРИЯ | 19 Януари 2018 от 16:30 до 00:00 ч.
Начало: 19.01.2018 (петък), 16.30 ч.
София, бул.”Васил Левски”57
Вход: Свободен


На 19.01 (петък) от 16.30ч. ви каним на портфолио ревю с Корнелиу Раду Сарион, съосновател на BULB Collective и фотографите Ирис Мариа Туса и Свилен Начев. Портфолио ревюто е със свободен вход и без предварителна регистрация и ще се проведе в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Фотографският колектив BULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) е създаден през 2015г. В момента в колектива членуват 45 фотографи от Румъния, България, Турция, Гърция и Кипър.  През 2017 г. BULB бе официално представен на най-престижния фестивал за стрийт фотография в света - Miami Street Photography Festival 2017.  BULB Collective е един от основните организатори на Phos Street Photography Festival 2017 в Атина, Гърция.
 
Корнелиу Раду Сарион живее в Букурещ, Румъния. Завършил е теоретична физика, доктор по философия и кандидат доктор по фотография в CESI (Център за високи постижения в изображението към Букурещкия университет), съосновател на BULB Collective, лектор с работилници и семинари по фотография, участвал в множество изложби и проекти в Румъния и чужбина.
"Ако помислим за дадена снимка като за език, тогава снимката трябва да изрази както пространството, така и времето; времето, не като чисто физически параметър, а като възбуждане на емоция в наблюдаващия."

Ирис Мариа Туса, доктор по биология, студент във фотографското училище "Франциск Мраз", пълноправен член на BULB, член и администратор на Street Core Photography. Лектор с работилници за фотография в Румъния, участник в много групови изложби и фото книги както в Румъния, така и в чужбина. Победител в международния конкурс с оценяващ Катерина Статополу - куратор в Музея на модерното изкуство (MoMA)в Ню Йорк. Автор на фото книгата "Антарктика - място извън времето".
"За мен фотографията е удоволствието от опознаването и себеопознаването. Чрез нея с помощта на камерата си създавам нова интерпретация на външния свят. Мисля, че кадрирането е от съществено значение за този процес. Снимката трябва да изненадва, интригува, дори не е нужно да я разберем напълно. Натрупването на различни състояния в кадъра има за цел да ни накара да погледнем вътре в душите си."

Свилен Начев е роден през 1979 г. в гр. Свищов. Интересува се от фотография още от тийнеджърските си години, но на улицата снима от 2011г. От януари 2017г. е член на фотографския колектив BULB. През 2017 г. печели голямата наградата на BG Press Photo и наградата за хуманистична фотография "Шаварш Артин" с фотосерията си "Персин", печели "Фотоакадемика 2017" за репортажна фотография, финалист на някой най-престижните фестивали за стрийт фотография в света - Маями, Атина и Брюксел, през същата година. 
"За мен фотографията е страст, забавление, бягство от обикновеното, изразно средство и способ за документиране на живота. Причините да снимам са - да опитвам да правя все по-добри снимки, да откривам скрити неща в ежедневието и да оставя поглед за сегашния живот на следващите поколения."


 

Фотогалерия: Портфолио ревю - BULB Collective с Корнелиу Раду Сарион, Ирис Мариа Туса и Свилен Начев / 19.01.2018, 16:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии