Irix анонсира нов кино обектив 45mm T1.5

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 12, 2019
Швейцарската компания производител на обективи Irix пуска на пазара нов обектив от серията Cine - 45mm T1.5, който се отличава с нов оптичен дизайн, осигуряващ минимални изкривявания. Оптичната му схема съдържа 11 елемента в 9 групи, и включва четири "high-refractive" елемента, един "extra-low dispersion" елемент и един асферичен елемент.

Благодарение на новата оптична схема, обективът се отличава с минимална промяна на ъгъла на покритие на кадъра при фокусиране (focus breathing).

Обективът разполага с девет ламелна диафрагма и диапазон на регулиране на пропускливостта на светлината от T1.5 до T22. Подобно на другите обективи от серията Cine на Irix, 45-милиметровият модел е изработен от магнезиево-алуминиева сплав и има 95mm външен диаметър за аксесоари, магнитно закрепване на сенника, а резбата за филтри е с диаметър 86mm.

Разбира се, гривните за управление на фокус и бленда са стандартизирани и се намират на същите места както при другите "Cine" обективи от серията. Наличен е и опорен крак за допълнителна стабилност, имаики предвид теглото на обектива от 1100g.

Irix Cine 45mm T1.5 се предлага за Canon EF, Sony E, Olympus/Panasonic MFT и Arri PL байонети. 


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 12, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии