Нов хибриден XLR/USB-C подкаст микрофон Shure MV7+

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 10, 2024
Вече четири години подкастъри, стриймъри и различни други създатели на съдържание считат динамичния микрофон MV7 на Shure за един от най-популярните подкаст микрофони. Сега на сцената се появява нова версия на микрофона с хибриден XLR и USB интерфейс - Shure MV7+.

С какво се отличава новият микрофон за подкаст Shure MV7+?


Сред новостите в MV7 Plus се открояват следните:

  • Подобрена поддръжка на приложенията MOTIV
  • Адаптивен LED сензорен панел
  • Елиминиране на фоновия шум в реално време (Real-time Denoiser)
  • Цифров поп филтър (DPS)
  • Подобрена функция Auto Level за автоматична настройка на гейна
  • Настройки за имитация на естествената реверберация на звука и др.

MOTIV

Несъмнено, най-привлекателната новост в Shure MV7+ е подобрената интеграция с приложенията MOTIV, която позволява максимален контрол на гейна, EQ настройките, компресията и ограничителя, DPS, реверб ефектите и др. за фино обогатяване на вокалите.

Цветен сензорен дисплей

Вграденият тъчскрийн на микрофона Shure MV7+ поддържа 16.8 млн. цвята и може да се използва като индикатор на нивото на звук или като привличащ вниманието пулсиращ визуален ефект. Сензорният дисплей може да функционира и като бърз бутон за директно заглушаване на микрофона.

Real-time Denoiser

Shure MV7+ позволява елиминирането на околните шумове в реално време с Real-time Denoiser и, заедно с технологията за открояване на вокалите Voice Isolation Technology, осигурява отличен резултат дори в неблагоприятни условия. За това допринася също добре познатата от MV7 конструкция и кардиоидният полярен модел.

Digital Popper Stopper

Цифровият поп филтър елиминира плозивните звуци за безпроблемна работа от малки разстояния. Конструкцията на микрофона пък ефикасно елиминира нискочестотните тътнещи звуци.

Auto Level

Подобрената автоматична настройка на нивото на звука Auto Level регулира още по-прецизно настройките на гейна според разстоянието, пространството и силата на звука за автоматичен избор на оптималните нива.

Onboard Reverb

Новият микрофон Shure MV7+ предлага три настройки, които симулират естествените реверберации на звука. Реверб настройките Plate, Hall и Studio обогатяват по различен начин и добавят дълбочина на звука.Дизайнът и конструкцията на Shure MV7 Plus са до голяма степен същите като на изпитания MV7, който пък ги наследява от легендарния Shure SM7B - дългогодишната класика в радио предаванията и подкастите. Точно като оригиналния MV7, MV7+ също разполага с оптимизирана честотна характеристика, проектирана да възпроизвежда богати и естествени вокали.

Ергономичният дизайн на оригиналния MV7 остава до голяма степен непроменен, със здрава, изцяло метална конструкция за изключителна надеждност, но при MV7+ предната част с ветробрана е допълнително удължена за по-голямо пространство, което да подобри елиминирането на плозивни и пукащи звуци. Запазен е изходът за слушалки за мониторинг с минимално забавяне, двата изхода - XLR и USB, и скобата за лесен и бърз монтаж на резба  5/8".

Новият микрофон за подкаст MV7+ се предлага в три варианта:

  • Черен Shure MV7+ Podcast Microphone Black
  • Бял Shure MV7+ Podcast Microphone White
  • Комплект Shure MV7+ Podcast Microphone Stand Kit Black, който, освен микрофона, включва поставка за маса
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 10, 2024

Фотогалерия: Нов хибриден XLR/USB-C подкаст микрофон Shure MV7+

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии