Nikon обяви два нови професионални обектива, нов DSLR и ултразум фотоапарат

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 07, 2020
Днес японската корпорация Nikon обяви няколко нови попълнения на продуктовата си гама. Това са двата нови професионални телефото вариообектива AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR за DSLR фотоапарати и NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S за безогледални фотоапарати Nikon Z, новият full-frame DSLR Nikon D780 и ултразум фотоапаратът Nikon P950.

Независимо дали снимате в спортни съоръжения, или на открито през нощта, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR се отличава с изключителната си разделителна способност и характеристики на AF. Този забележителен обектив освен това бележи въвеждането на дългоочакван диапазон на фокусното разстояние. Сега фотографите, използващи DSLR, които искат да снимат на 300 мм, вече не е необходимо да се ограничават с едно фокусно разстояние. Нито да рискуват влошаване на оптичните характеристики, като използват вариообектив с прикрепен телеконвертор.

Светлосилният, пълнокадров NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S е вторият от трите обектива за безогледални фотоапарати на Nikon, който ще бъде пуснат на пазара. Независимо дали снимате спорт, събитие или репортаж, този телефото вариообектив S-Line покрива всички основни изисквания за неподвижни изображения и видео клипове. Фокусирането е бързо, плавно и безшумно. Остротата е изключителна в целия кадър – дори когато снимате с максимално отворена диафрагма. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране по време на снимане на видео клипове е почти премахната.

Здравият D780 разполага с бърза, специализирана система Hybrid-AF за снимане с Live view (преглед в реално време) и бърза, мощна 51-точкова система за АФ с детекция на фазата за снимане с визьор. Когато снимат с Live view (преглед в реално време), фотографите и видеографите се възползват от същата система за АФ, с която разполага известният безогледален фотоапарат Nikon Z 6. Потребителите могат да фокусират изразите на лицето с АФ с детекция на око и да се възползват от АФ при слабо осветяване, което дава възможност за надеждно намиране на обекта до -6 EV надолу. Фотографите, снимащи през визьора, се възползват от водещите характеристики за проследяване и бързото превключване между усъвършенстваните режими за АФ.

Бързите скорости на серии от снимки допълват универсалността на този фотоапарат: до 7 кадъра/сек при снимане с визьор и 12 кадъра/сек в режим „Безшумна фотография“ по време на снимане с Live view (преглед в реално време). Други забележителни функции включват светкавичната максимална скорост на затвора от 1/8000 сек, която дава на фотографите възможност да синхронизират със светкавиците Speedlight на Nikon. Или могат да удължат времето до 900 сек, което е идеално за заснемане на драматични светлинни следи и нощни пейзажи.

Потребителите, снимащи филми, ще харесат качеството на видео клиповете, което може да постигнат с D780. Фотоапаратът използва 6K разделителната способност на сензора за изображения, за да създава 4K/UHD видео клипове с ултрависока разделителна способност при 30p/25p/24p с нулев коефициент на изрязване. Видеографите могат да използват също външно записващо устройство за заснемане на богати HLG HDR видео клипове, които могат да се показват директно на съвместим телевизор или дисплей.

С обширния си обхват COOLPIX P950 е идеалният спътник за фотографи, които искат да снимат птици или диви животни, или за хора, които обичат да снимат самолети. 83-кратното оптично увеличение предлага диапазон на фокусно разстояние от 24 – 2000 мм¹, а 166-кратното Dynamic Fine Zoom цифрово разширява горната граница до невероятните 4000 мм².

Фотографите, снимащи диви животни или птици на зазоряване или привечер, получават великолепни резултати благодарение на ясния обектив NIKKOR с широка максимална диафрагма f/2,8. Качеството на изображението е ясно дори когато снимате с голямо увеличение. Видеографите могат да записват спиращи дъха 4K видео клипове на неуловими обекти, а потребителите могат да регулират основните настройки на експозицията по време на снимане, което е идеално при променяща се светлина. COOLPIX P950 поддържа също заснемане на RAW (NRW) изображения, така че потребителите могат да се възползват максимално от усъвършенстваните програми за обработка/редактиране. А пълноразмерното гнездо за „горещо“ включване улеснява използването на аксесоари на Nikon, като микрофони и прицели.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 07, 2020

Фотогалерия: Nikon обяви два нови професионални обектива, нов DSLR и ултразум фотоапарат

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии