На лов за падащи звезди – фото уикенд с Olympus и Syrp / 10-12 август 2018 / Мальовица, с. Говедарци

Мальовица, с. Говедарци | 10 Август 2018 - 12 Август 2018

Каним ви на фотографски уикенд в планината, за да заснемем пика на най-зрелищния метеоритен поток – Персеидите.
 
От Olympus България ще ни предоставят камери и обективи, с които можем да правим удивителни снимки на падащи звезди и пейзажи, а нашият фокус ще бъдат тънкостите при снимането на таймлапс и панорами, за което ще разчитаме на осигурените от ФотоСинтезис продукти на Syrp

От смайващи панорами в града до спиращи дъха таймлапс видеа на звездното небе нощем, Genie, Genie mini и слайдерите Syrp дават огромни възможности да създадем нови, по-интересни образи и с невероятна лекота да реализираме впечатляващи фото и видео проекти. Всеки участник ще може да се запознае с тях и да ги пробва в действие.

Темелко Темелков ще ни представи камерите Olympus и ще ни сподели как можем да съчетаем Olympus и Syrp, за да разширим възможностите си във фотографията и видеото, както и да намерим нови изразни средства.

Калина Стоименова от СУ “Св. Кл. Охридски” ще ни разкаже повече за звездите и нощното небе, ще ни сподели какво да гледаме и как можем да го снимаме. 

Тихомир Начев – Kaspar ще бъде нашия водач в планината, а Влади Грозданов ще сподели своя опит и ще ни разкаже как прави таймлапс (можете да видите негов проект в края на статията).

Участниците ще имат на разположение продуктите на Syrp и Olympus, за да пробват сами как могат да ги използват в различни ситуации и да се убедят колко лесно става това. 

Програма:

Пристигане 10-ти август (петък) - Тръгване 12-ти август (неделя)
Свободно настаняване и транспорт на участниците

11 август (събота):

9:30 ч. – планински преход с Тихомир Начев - Каспър – еко пътека Бели Искър – за всички участници, които са пристигнали в петък или в събота рано. Тръгване от хотел “Свети Георги”

14:00 ч. – Таймлапс, панорама – представяне на Syrp и Olympus с Темелко Темелков; 
Калина Стоименова – за Персеидите и звездното небе – в залата на хотел “Свети Георги”.

18:00 ч. – барбекю и бира – вечеря на открито преди нощната сесия

21:00 ч. – нощни снимки


Транспорт и настаняване: 

Свободно настаняване и транспорт на участниците
Транспортът и настаняването не са включени в таксата за участие в пленера и се осигуряват от участниците.  В района има места за настаняване в зависимост от вашите желания – хотел или палатка.  

Препоръчваме хотел “Свети Георги”, където ще събираме за лекциите, а също и сборната ни точка за пешеходните преходи, нощните снимки, барбекюто. 

За транспорта -  пишете ни при записването дали разполагате със собствен транспорт (и дали може да вземете други участници), за да се организираме да пътуваме заедно. 

 

Такса за участие – 75 лв.
Таксата не включва настаняване и транспорт. 

Записване: 

За да се запишете за участие в пленера, изпратете ни заявка за участие на photo@photosynthesis.bg  с двете имена на участника и телефон за контакт.  Отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали може да вземете със себи си други участници, за да се организираме да пътуваме заедно. 

Срок за записване и заплащане на таксата за участие: 05 август.




Вижте красотата на българската природа. Автор: Влади Грозданов
 



 
// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Август 10, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии