Mонументалните паметници от времето на комунизма - 02 ноември, 19:00 часа

фотографска изложба и изследване на Никола Михов Forget Your PastFORGET YOUR PAST
Mонументалните паметници от времето на комунизма, 2009-2011
Фотография и документално изследване на Никола Михов


Изложба в рамките на
Sofia Architecture Week 2011

Проектът „Forget your past” хвърля светлина върху съдбата на най-значимите монументални паметници в България, построени в периода 1953-1985г. Някога символ на гордост и преклонение, днес повечето от тях са запуснати и разграбени. Без значение, дали са посветени на Съветската армия или на Априлското въстание, те споделят една и съща съдба – да бъдат безмълвен символ на забравеното минало.


Освен фотографиите на Никола Михов, изложбата включва архивни снимки, извадки от вестници, книги, картички, и други архивни материали, събирани от автора по време на продължилото близо три години изследване.


Досега, изложбата е показвана по време на „Месеца на Фотографията” в Лондон, фестивала „Zero Budget Festival“ в Полша, както и в Българския културен институт в Берлин, Центъра за култура и дебат ''Червената къща'' в София и културния център „Морско казино” в Бургас. Проектът е публикуван в книгата „Critical Cities Vol. 2" на английското издателство „Myrdle Court Press", както и във френското списание „Réponses Photo".


Никола Михов е роден в София през 1982 г. Участвал е в редица международни изложби и фестивали. Носител е на награда от фотографско биенале „Фодар” през 2009 г., а през 2011 е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл” във Виена.


Изложбата е част от модула „Минало с продължение” на Sofia Architecture Week 2011
Откриване:
2 ноември, сряда 19:00ч.
Sofia Architecture Week – главна локация
Перформ Бизнес Център
пл. Позитано № 2
www.nikolamihov.com

http://edno.bg/sofia_architecture_week/exhibitions/forget-your-past-monumentalnite-pametnitsi-ot-vremeto-na-komunizma/

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии