Майсторски клас на Франко Франчески - 19 юни 2013 / 19:00 часа

На 19 юни (сряда) от 19:00 часа ще имате възможност да вземете участие в майсторския клас на автора на изложбата "Болоня", която ще бъде експонирана във ФотоСинтезис Арт Център в рамките на Месец на фотографията 2013 - италианския фотограф Франко Франчески.

Майсторският клас на Франко Франчески (Franco Franceschi) ще започне с преглед и коментари на някои от неговите фотографии от изложбата "Болоня".

След това авторът ще разкаже повече за философията и целите на своята фотография, и ще представи на участниците част от портфолиото си.

В края на майсторския клас Франко Франчески ще отговори на въпроси и ще дискутира с участниците темите, които ги интересуват.

ФотоСинтезис Арт Център, София, бул. "Васил Левски" 57

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Франко Франчески:

През 1978 г. основах студио Alpha Tau и изцяло се посветих на фотографиите на модата, в които исках да изразя усещането, породено от страстта ми към киното. От 1982 г. благодарение на сътрудничество с Amica, моят стил, макар и без да се изкривява, доби по-международна конотация и работата ми бе оценена и търсена от други модни списания (Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Mondadori ...), в Италия и в чужбина, както и от големите компании за облекло.

От 1994 г., разочарован от момента, през който преминаваше модата, аз се приближих до киното, като подготвих имиджа на един филм, оказах помощ на режисьора и фотографирах различни актриси. В началото на новия век преоткрих удоволствието от изследователското изображение и се отдадох на него все повече и повече. През 2002 г. започнах поредица от изложби в Италия. След като задълбочих изследванията си (като се започне с детайлите и пейзажа и се стигне до  архитектурата и дизайна) представям своите снимки на самостоятелни изложби в различни страни в Европа, САЩ и Южна Америка.

Save
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии