Изложба “Джобен комикс” / 01.11.2013, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 28, 2013


 

Откриване: 1 ноември (петък) от 19.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център,
 кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски"57

Изложба “Джобен комикс”


с участието на Иван Коритарев, Сатанасов, Николай Попов-Нико, Борис Праматаров, Евелина Райнингер, Игнат Андровски, Александър Траянов, Любомир Илиев, Евгени Яковлев и Сибила Коритарева.

Изложбата може да бъде видяна от 1 до15 ноември 2013 г.

30 визуални истории, разказани от едно от най-талантливите български автори и художници, ще бъдат показани в изложбата “Джобен комикс” от 1 до 15 ноември в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център. Тя е и официалната премиера на сборника „Джобен комикс“ - колекционерска селекция, направена от „ГРОЗЕН ЕНТЕРТЕЙНМЪНТ“, съдържаща някои от най-силните страници с български комикси, сътворени през последните години в България, от съвременното поколение комикс автори.
 

На премиерата и откриването на изложбата всеки един посетител ще получи възможност да се сдобие със сборника, да разгледа изложбата, да се запознае лично със самите автори на комиксите в него, и да си поиска автограф или рисунка от тях:)

"След двадесетгодишното отсъствие на български комикси и епизодичните появи на отделни автори и сборници като „Над дъгата”, това издание ни представя деветима млади професионалисти. Сборникът „Джобен комикс“ може да се нарече алманах на съвременния, младежки, български комикс.."

Петър Станимиров
(Художник, Издател и Председател на секция "Комикс" - към Съюза на Българските художници)

"Изданието „ДЖОБЕН КОМИКС“ е един чудесен сборник, обединяващ усилията на новата вълна бг комикс автори през последните години. Комиксите в него са реализирани на високо ниво, с прецизност към детайла и качеството. Историите са забавни и с приятна визуализация. Четат се на „един дъх“ и когато изведнъж свършат, човек остава ненаситен и с желание за следващ брой."

Надежда Славова
(Директор на Международния Фестивал на Анимационния Филм "ЗЛАТЕН КУКЕР и Председател на Българската Асоциация на Независимите Художници Аниматори)

 

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 28, 2013

Фотогалерия: Изложба “Джобен комикс” / 01.11.2013, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии