Как да правим сами кино с фотоапарат или що е то видеография – лекция на Васил Къркеланов / 17.11.2016, 19:00 ч. / София (видео)

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 17 Ноември 2016 от 19:00 до 21:00 ч.
17 ноември (четвъртък), 19.00 – 21.00 часа
София, бул."Васил Левски"57
 
Лекцията е за всички, които обичат киното и искат да се научат да снимат и монтират сами кратки филми, музикални клипове или семейните си спомени с характер на истински филм.
Ще започнем от разкадроване по сценарий, мизансцен, снимачна ос. Ще преминем през единство на осветлението, движение на камерата и още много елементи и изразни средства, докато не стигнем до монтажа и звука на готовият ни филм.
Нивото е за начинаещи видеографи с минимум средно техническо и художествено ниво във фотографията.
Предвиден е и уъркшоп по темата в студийни условия.
 


Кратко представяне на лектора:
Името Васил Къркеланов е добре познато у нас. Известен е като фотограф на най-красивите жени, телевизионен и кино-оператор. Снимал е за издания като ЕVA, ЕLLE, GLAMOUR, МAXIM. Има над 130 сесии за PLAYBOY, негови са и визиите за едни от най-ярките рекламни кампании в България.
Васил Къркеланов e не по-малко известен и като продуцент, режисьор и оператор на документални и арт-продукции: "Посветените на огъня", "Лили – Лили Иванова в Олимпия", "Седмият ден", както и на телевизионни предавания като "Небивалици" бТВ, "Голите ангели" Нова тв, "Седмото небе" Тв 7, "На ръба" бТВ, "Сръчно" бТВ, "Confidential" Нова тв. Някои от неговите  реализации са и концертите на Лили Иванова и  "Легендите" в НДК, „Лили Иванова в зала Арена Армеец", оперния спектакъл „Райна Кабаиванска представя звездите на операта", както и редица рекламни и музикални клипове. Васил Къркеланов е създател на online телевизия за изкуство и култура ArtLive.
 

Цялата програма на Фестивала за фотография, хора и идеи може да видите тук ►


 
Как протече лекцията - вижте тук: 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии