Травми и чудеса – портрети от Северозападна България - фотографска изложба на Бабак Салари / 13.10.2011, 18:30 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Ноември 02, 2011


Откриване: 13 октомври (четвъртък), 18:30ч.
във 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия
София, бул. "Васил Левски" 57
Изложбата може да бъде видяна от 13.10 до 15.11.2011 г.
текст: Диана Иванова


«Травми и чудеса. Портрети от Северозападна България» е фотографски и антропологичен проект, който в продължение на две години документира ежедневието на най-възрастните хора в осем села на Северозападна България – най-бедния регион в Европейския съюз, според статистиката на Евростат.

В последните години Северозападна България преживява няколко травми едновременно – разпада на семействата, последица от бедността и масовото напускане на жените, които работят като гледачки на стари хора в Италия и Гърция, самотата, загубата на социален и колективен смисъл, обезлюдяването и застаряването на големи части от региона.

Целта на двамата изследователи е чрез фрагменти – фотография и кратки текстове – да създадат усещане за мястото и пространство за медитация, осмисляне и разговори.

Проектът на иранския фотограф Бабак Салари (Babak Salari) и българската журналистка Диана Иванова  прави европейско турне през 2010 година и е представен в Института за науките за човека във Виена, Австрия, пред Културната асоциация «Йозефщалер елефант» в Шлиерзее, Мюнхен, Германия, в Националната художествена галерия в София и в Културната асоциация Палмерино във Флоренция, Италия.

Издателство «Жанет 45» публикува през 2010 книгата «Травми и чудеса. Портрети от Северозападна България».

Откриването на изложбата е на 13 октомври (четвъртък) от 18.30 часа във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия. По време на откриването ще имате възможност да се срещнете с авторите и да научите повече за тяхната работа по проекта.Интервю на Йовко Ламбрев (http:yovko.net) с Бабак Салари :

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Ноември 02, 2011

Фотогалерия: Травми и чудеса – портрети от Северозападна България - фотографска изложба на Бабак Салари / 13.10.2011, 18:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии