Фотоапаратът – история, теория, философия - лекция с д-р Катерина Гаджева / 20.10.2016, 19:00 ч. / София (видео)

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 20 Октомври 2016 от 19:00 до 21:00 ч.
20 октомври (четвъртък), 19.00 – 21.00 часа
София, бул.”Васил Левски”57

В историята на фотографията много от техническите нововъведения водят до неочаквани промени както в света на изкуството, така и в цялостната културна ситуация на епохата. Проследяването на развитието на фотографската камера е всъщност проследяване на нашата собствена, човешка история в последните две столетия. Лекцията ще фокусира вниманието не върху техническите параметри и възможности на различните фотоапарати, появили се през годините, а върху въпросите как, от кого и защо те са били използвани.

Вход: СвободенЗа лектора:
Д-р Катерина Гаджева е изкуствовед, главен асистент в Институт за изследване на изкуствата към БАН. Занимава се с история и теория на фотографията. Преподавател е в Нов български университет и СУ „Св. Климент Охридски”. Автор е на статии, свързани с българската и световната фотография, както и на монографията „Между желаното и действителното. Фотографските илюстрации в българските периодични издания 1948-1956”.

Цялата програма на Фестивала за фотография, хора и идеи може да видите тук ►


 
Репортажни снимки от лекцията можете да видите в галерията под статията.
А за тези, които не успяха да присъстват можете да гледате лекцията тук:

Фотогалерия: Фотоапаратът – история, теория, философия - лекция с д-р Катерина Гаджева / 20.10.2016, 19:00 ч. / София (видео)

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии