"Фитография" - 10 фотографи, вдъхновени от ботаниката / Част втора

// Други / Тема | PhotoSynthesis | Март 20, 2018
 Фотографии на корица: Irving Penn ©


Легендарният американски фотограф Ървинг Пен е известен най-вече с работата си в модната индустрия от началото на  40-те години на миналия век. В по-късен етап той започва да проявява интерес и към натюрморта като създава изключително завладяващи и деликатни портрети на цветя.
Irving Penn ©

 

Като много други преди него Нобуйоши Араки прави аналогия между цветята и женските гениталии, но неговите фотографии отиват по-далеч. Той прави сложни аранжировки от цветя и пластмасови фигури, разказващи ни понякога цели истории.

 


 Nobuyoshi Araki ©

Ник Найт

Ник Найт прекарва повече от три години и половина в хербариума и "библиотеката от живи цветя" на Лондонския природонаучен музей, за да документира колекцията му. Той подбира измежду 6 милиона екземпляра. Получената селекция получава тяло във втория фотоалбум на британския фотограф - Flora.
 
 


 
Nick Knight ©
Фотографиите на Ори Герш са вдъхновени от старите майстори и по-специално жанра ванитас. Те изследват непреходните теми за живота и смъртта, красотата и насилието и по този начин ни напомнят за крехкостта и преходността на нашето съществуване.

Ori Gersht  ©
Мартин Климас е фотографът, който стои зад тази очарователна поредица наречена Rapid Bloom. С помощта на течен азот и пистолет, той превръща цветята в спиращо дъха абстрактно изкуство.

Martin Klimas ©
 
// Други / Тема | PhotoSynthesis | Март 20, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии