ЕКЗОТИЧНО ИЗКУСТВО - смесена изложба в рамките на Биеналето за хартиено изкуство Хартиен Арт Фест София 2013

ЕКЗОТИЧНО ИЗКУСТВО
9 май - 27 май, ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен

София, бул. "Васил Левски" 57


Откриване: 9 май ( четвъртък) от 19.00 ч. 

В галерията на ФотоСинтезис Арт Център в дните на фестивала ще видим една от най-нестандартните експозиции на Биеналето за хартиено изкуство.

Селекцията е съобразена с  идеята да се представят автори от различни поколения и държави, но такива, които рядко са се представяли в публичното пространство на София и България.

Авторите, които ще населят със своето творчество артистичното и елегантно пространство на галерията на ФотоСинтезис, идват от Бразилия, Южна Африка, САЩ, Литва и други страни, разбира се, не без знаковото присъствие на България.

Именно тук ще бъдат представени пищните със своите багри платна на южноафриканските автори - Мбонгени Бутлези и Вуси Мфъпи, една истинска екзотика от изображения, цветове и форми. Тези мащабни изображения не просто са интересни, те носят особено ярка светлина и кореспондират прекрасно с произведенията на Алиане Анчинах  от Бразилия, както и с изпълнените  със страст ветрила на Елвира Каталина Кряучинайте (Литва). Всичко това прекрасно допълнено от произведенията на Рей Томазо, излъчващи мощ и неподозирана за хартията емоционалност.


ФотоСинтезис обичайно представя фотография, а тази експозиция от Биенале за хартиено изкуство София ще представи съчетанието между хартиени произведения и елементи от фотографията. Експозицията ще бъде допълнена от видеата на Тайеба Вегум от Банградеш и Кагдас Кахриман от Турция. Експозицията е прекрасна възможност да бъдат показани фотографски методи за създаване  на произведения от хартия,  които надскачат двумерността на фотографията.

Вижте повече за програмата на Биеналето за хартиено изкуство Хартиен Арт Фест София 2013 във ФотоСинтезис Арт Център през май ► 

Фотогалерия: ЕКЗОТИЧНО ИЗКУСТВО - смесена изложба в рамките на Биеналето за хартиено изкуство Хартиен Арт Фест София 2013

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии